<
НОВИНИ ДНЯ: Сім місяців на "паузі". Коли повністю запрацює синя гілка метро у Києві  Українським водіям "світять" нові штрафи – за що можуть покарати та яка сума  Українців попередили про погіршення погодних умов – подекуди град і шквали  Відстрочка від мобілізації через інвалідність батьків: як оформити  Чи готовий Путін до переговорів цього року: Пристайко про плани диктатора  Демократи закликали Пентагон навчити більше українських пілотів на F-16, - Politico  Україну накрила аномальна спека: синоптики шокували прогнозомвсі новини дня
Політика
Україна
04.09.2023 392

У Бундестазі заявили, що лише Шольц блокує постачання Taurus Україні

Глава комітету з питань оборони Бундестагу Марі-Аґнес Штрак-Ціммерманн стверджує, що питання передачі Україні німецьких крилатих ракет Taurus блокує особисто канцлер ФРН Олаф Шольц.

Про це політик написала в соцмережі X (колишня Tвіттер).

«У цей момент» він не хоче постачати Taurus. Але «в цей момент» в Україні продовжують гинути люди. На що, заради Бога, чекає канцлер? Він один блокує це рішення всередині коаліції. Це безвідповідально», - написала Штрак-Ціммерманн.

Як повідомлялось, політикиня від Вільної демократичної партії Німеччини (яка входить до правлячої коаліції) є активною прибічницею збільшення надання Україні військової допомоги та не вперше критикує канцлера за вагання.

Київ уже декілька місяців просить ФРН надати українській армії крилаті ракети Taurus дальністю до 500 км. Офіційною причиною затягування розв'язання питання є побоювання, що ця зброя використовуватиметься по цілях на території Росії.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Бундестазі заявили, що лише Шольц блокує постачання Taurus Україні 5.00 5 2
Політика / Україна
04.09.2023 392
Еще материалы раздела «Україна»