<
НОВИНИ ДНЯ: Байден заявив, що візьме участь у дебатах з Трампом  На близькій до Землі планеті може існувати життя - сенсаційне відкриття вчених  Синоптик обіцяє потепління в Україні: темперпатура підскочить ще на 5 градусів  Українців чекає більше сонця: якою буде погода з понеділка, 29 квітня  В Україні 28 квітня подекуди дощитиме, вдень до +25°  В Україні температура повітря підніметься до +25: де та коли буде найтепліше  В Україні буде тепло, але в окремих регіонах - дощі: прогноз погоди на 28 квітнявсі новини дня
Політика
Світ
06.09.2023 318

"Погано сформулював". Папа Римський виправдався за свої слова про імперську спадщину Росії

Папа Римський Франциск заявив, що його недавні висловлювання про Росію, сприйняті в Україні як похвала імперіалізму, були невдало сформульовані.

_frantsisk_gettyimages_1602839004_1_650x410_06.09.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Він заявив, що його наміром було нагадати молодим росіянам про велику культурну спадщину, а не про політичну.

"Я не думав про імперіалізм, коли говорив це. Можливо, я не зовсім вдало висловився, але, говорячи про велику Росію, я мав на увазі не стільки географічну, скільки культурну складову", - сказав Франциск.

Він також згадав одного зі своїх улюблених авторів - Федора Достоєвського.

"Це було випадкове зауваження, яке спало мені на думку, тому що я вивчав її (історію Росії, - ред.) у школі. Російська культура - це така краса, така глибина. Вона не повинна бути скасована через політичні проблеми. У Росії були темні політичні роки, але спадщина збереглася, вона доступна всім", - сказав він.

Заява Папи Римського

Нещодавно Папа Римський Франциск оскандалився звеличенням російського імперіалізму під час звернення до росіян-католиків.

У МЗС України заявили, що слова Франциска – звичайна імперіалістична пропаганда, якими Кремль виправдовує вбивства тисяч українців та українок та знищення сотень українських міст та сіл.

У Кремлі були "дуже втішені" словами понтифіка, тоді як Ватикан спробував відхреститися від підтримки РФ.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Погано сформулював". Папа Римський виправдався за свої слова про імперську спадщину Росії 5.00 5 2
Політика / Світ
06.09.2023 318
Еще материалы раздела «Світ»