<
НОВИНИ ДНЯ: Тепло, але подекуди з дощами: якою буде погода в Україні 19 травня  Новий закон про мобілізацію: головні зміни від 18 травня – до чого готуватися  Погода з сюрпризом — народний синоптик Діденко розповіла, де очікувати сильних дощів  На вихідних в Україні стане ще тепліше, але прийдуть дощі та грози  «Дощ місцями». Синоптикиня попередила, де погода найближчими днями буде з грозами, а де з великою кількістю сонця  Як польська молодь ставиться до українців: опитування  Поїзди та автобуси. Як доїхати з України до найближчих аеропортіввсі новини дня
Політика
Світ
06.09.2023 268

У Кубі заявили, що Росія вербувала її громадян для війни проти України

Росія вербувала громадян Куби для приєднання до її армії та боротьби проти України. Проте мережу виявили, наразі влада займається її ліквідацією.

imgonline_com_ua_resize_ztvi5klmemld_650x410_06.09.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву МЗС.

"Міністерство внутрішніх справ виявило і працює над нейтралізацією та ліквідацією мережі вербування, яка діяла з території Росії з метою залучення кубинських громадян, які проживають там, і навіть деяких з них, які проживають на Кубі, до складу збройних сил, які беруть участь у військових операціях в Україні", - сказано у заяві.

Повідомляються, що подібні спроби нейтралізували, а проти осіб, причетних до цієї діяльності, відкрили кримінальні справи.

"Вороги Куби поширюють викривлену інформацію, яка має на меті заплямувати імідж країни та представити її співучасницею цих дій, які ми рішуче відкидаємо", - зазначають в МЗС країни.

У відомстві додають, що Куба займає тверду і чітку історичну позицію проти найманства і відіграє активну роль в ООН.

"Куба не є учасником війни в Україні. Вона діє і буде рішуче діяти проти тих, хто на національній території бере участь у будь-якій формі торгівлі людьми з метою найманства або вербування, щоб кубинські громадяни могли підняти зброю проти будь-якої країни", - резюмують в МЗС.

Зазначимо, що видання Reuters повідомляло, що навесні 2023 року російські пропагандистські ресурси писали, що декілька кубинських громадян підписали військові контракти в РФ в обмін на російське громадянство. Їх відправили на війну проти України.

Нагадаємо, раніше секретар РНБО Олексій Данілов повідомляв, що Росія намагається вербувати найманців у країнах Центральної Азії для війни проти України.

До того ж, в Росії можуть зважитись на проведення "публічної мобілізації", яка може прийти на зміну нинішній "прихованій" моделі.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Кубі заявили, що Росія вербувала її громадян для війни проти України 5.00 5 1
Політика / Світ
06.09.2023 268
Еще материалы раздела «Світ»