<
НОВИНИ ДНЯ: Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже зараз  Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталівсі новини дня
Політика
Україна
06.09.2023 3797

Мобілізація у вересні: кого призиватимуть восени, які спеціальності потрібні армії

Чи зміниться мобілізація восени, кого призиватимуть у вересні. 

451f7b331a00294ece74b0c734771d3b_06.09.23

Яких спеціальностей зараз найбільше потребує армія

Капітан Збройних Сил України Валерій Прозапас розповів про потребу у людях для армії. Пише ТСН. 

За словами капітана, « Ми не можемо пройти весь шлях тим складом армії, яким розпочалася війна. Потрібно людям доносити, що переважна більшість військовозобов'язаних все одно пройдуть через Збройні Сили. Так, це неприємно чути. Але яка б не була техніка сучасна, яке б не було озброєння, воювати на ньому треба людям».

Зараз армії потрібні різні фахівці –  штурмовики, танкісти, артилеристи, піхотинці, оператори БпЛА, водії, парамедики. Мобілізувати можуть не лише на лінію фронту, а й для виконання інших обов'язків. Один з можливих напрямків роботи у такому випадку буде виконання завдань у штабі. Тобто, армії дуже потрібні військові різних спеціальностей, у тому числі й мирних.

Кого можуть мобілізувати у вересні

  • Чоловіків віком від 18 до 27 років, якщо вони проходили строкову службу та/або проходять військову службу в запасі чи резерві.
  • Призовників від 18 до 27 років, які не проходили строкову службу, вони підписують  контракт з ЗСУ.
  • Знятих та виключених з військового обліку чоловіків, які визнані придатними або обмежено придатними під час воєнного стану, які не мають відстрочки або судимості за скоєння тяжкого злочину.
    Придатних та обмежено придатних чоловіків віком від 27 до 60 років з наявністю бойового досвіду чи без.
  • Жінок за власним бажанням, придатних за станом здоров'я.
  • Осіб з інвалідністю та тих, хто має право на відстрочку від мобілізації за сімейними обставинами  можуть мобілізувати за власним бажанням та проходити службу вони можуть за місцем проживання.

Оценка материала:

5.00 / 5
Мобілізація у вересні: кого призиватимуть восени, які спеціальності потрібні армії 5.00 5 5
Політика / Україна
06.09.2023 3797
Еще материалы раздела «Україна»