<
НОВИНИ ДНЯ: Байден може зняти свою кандидатуру з виборів: ЗМІ назвали заміну  Суди над Трампом: у чому звинувачують екс-президента та як це впливає на вибори  Фритата з кабачками: рецепт смачного сніданку  Данілов та інші: Росія оголосила у розшук низку колишніх українських топчиновників  Не розслабляйтесь. Птуха попередила, що в Україну йдуть заморозки, і назвала дні, коли температура буде найнижчою  В Україні прогнозують дощі із грозами та шквальний вітер  Контрнаступ: які проблеми мають вирішити ЗСУ, щоб підготуватисьвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
06.09.2023 656

Українців попередили про аномальну осінь: кліматолог здивувала прогнозом погоди

На яку погоду чекати українцям?

Q5ZC5jgwppy2SpMKpc8TbQ8y8SBYIMFXxgrjqS5v_06.09.23

Кандидат географічних наук, старший науковий співробітник, завідувач відділу прикладної метеорології та кліматології УкрДМІ ДСНС України та НАН України Віра Балабух розповіла, якою буде погода в Україні восени.

Як передає "Хвиля", про це вона повідомила в інтерв'ю "Главреду".

Так, за словами синоптика, спекотна погода в Україні протримається ще до кінця серпня, хоча температура повітря поступово знижуватиметься. Особливо це буде відчутно вночі.

Щодо прогнозу погоди, то, виходячи з даних провідних світових прогностичних центрів, очікується, що осінь в Україні, ймовірно, буде теплою та сухою. Такі погодні умови будуть характерними особливо у першій половині осені.

"Середня за сезон температура повітря може бути на 1 градус Цельсія вищою порівняно з останніми десятиліттями. Це не означає, що такі аномально високі температури будуть спостерігатися щодня, проте позитивні аномалії переважатимуть, особливо на заході країни", - пояснила вона.

На додачу цього восени очікується і бабине літо, коли температура повітря різко підвищиться, а середній показник на добу перевищуватиме 15 градусів Цельсія.

"Поки у нас триває класичне літо і сказати настільки заздалегідь, коли почнеться і скільки триватиме бабине літо, неможливо", - додала Балабух.

Оценка материала:

5.00 / 2
Українців попередили про аномальну осінь: кліматолог здивувала прогнозом погоди 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
06.09.2023 656
Еще материалы раздела «Суспільство»