<
НОВИНИ ДНЯ: Як Кремль використовує РПЦ для війни проти України: ISW проаналізував події на Великдень  В Україні 7 травня пройдуть короткочасні дощі, вдень до +26°  "Києво-Печерська лавра звільняється від духовної окупації" – Епіфаній про УПЦ (МП)  Чому зростає ціна бензину і коли вона почне знижуватись  Дощі із грозами: синоптик розповіла, якою буде погода в Україні 7 травня  На окупованій території України ПЦУ стала підпільною церквою — Епіфаній  Путін наказав провести навчання з ядерною зброєю: у ГУР пояснили мету диктаторавсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
06.09.2023 533

Похолодання до +6: синоптик розповів, як довго протримається восени спека

Коли в Україну прийде похолодання?

fkm0IdQS0zM7J3prY6dZ5iiJYrQbWHJtpzELYR9D_06.09.23

Синоптики розповіли, як довго триватиме восени спека.

Як передає "Хвиля", про це повідомляє Meteoprog.

Так, виходячи з прогнозу синоптиків, вересень 2023 року в Україні буде теплим - на початку місяця ще затримається спека. Однак згодом температура знизиться.

За словами синоптика Ігоря Кібальчича, середня температура повітря у вересні зазвичай коливається в межах 13-20 градусів. Зокрема, перші дні вересня в Україні будуть теплими, подекуди спекотними. Вдень максимум +24-+30 градусів, лише на Півдні та Сході ще до +33 градусів.

При цьому у другій та третій декадах місяця в Європі встановиться фон підвищеного атмосферного тиску зі смужкою максимуму, що суттєво проявиться у північній частині регіону.

Синоптик також зазначив, що опади в Україні в цей період малоймовірні. Розмиті атмосферні фронти принесуть локальні дощі на Правобережжі. У східних та південних регіонах буде відзначено значний ризик посилення посухи та збереження високого рівня пожежної небезпеки.

"Температурний фон поступово знижуватиметься як вдень, так і вночі. Мінімальні температури в нічний час становитимуть орієнтовно +6…+13. Вдень повітря прогріватиметься до +20…+26. У південній частині ночі виявляться помітно тепліше – близько +12…+ 18, вдень стовпчики термометрів покажуть +22…+28", – уточнив Кібальчич.

Оценка материала:

5.00 / 2
Похолодання до +6: синоптик розповів, як довго протримається восени спека 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
06.09.2023 533
Еще материалы раздела «Суспільство»