<
НОВИНИ ДНЯ: Навіщо Китаю заморожування російсько-української війни: політолог звернув увагу на цікавий момент  Макрон радить французам не обирати до парламенту ультралівих та ультраправих, - AP  Шольц про ідею Путіна щодо "перемир'я": ті, хто вірять, явно передивилися Russia Today  Червень в Україні завершиться спекою, - прогноз  Спека до +31: Гідрометцентр розповів про погоду на Київщині 28 червня  Коли наступить перемога у війні: українці назвали терміни та умови  Температура підвищується: де 28 червня в Україні буде найспекотнішевсі новини дня
Політика
Україна
07.09.2023 370

Масова екстрадиція чоловіків-ухилянтів до України: чи можливо це

Екстрадиція може бути оскаржена в суді Болгарії, Польщі чи Румунії.

49c4fd6eed3eda756fa3638897d1310c_07.09.23

Екстрадиції чоловіків-ухилянтів з-за кордону до України не буде. Зробити це важко, рішення про екстрадицію приймає суд. Пише ТСН. 

Про це в ефірі “Радіо Свобода” повідомив член комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський.

"З точки зору юридичної процедури масової екстрадиції громадян немає. Кримінальна відповідальність має персоналізований, індивідуальний характер. Відповідно до кожного факту необхідно звертатися і надавати відповідні документи про те, що особа переховується від органів досудового розслідування, суду і лише після цього можна задіяти процедуру екстрадиції", - пояснив Федір Веніславський.

За його словами, європейські правові стандарти, які регламентують діяльність і судових органів, і правоохоронних - екстрадиція може бути оскаржена в суді Болгарії, Польщі чи Румунії. І остаточне рішення буде за судом.

"Тому звичайно це дуже непроста процедура і будемо думати, як її зробити більш гнучкою. Але це потребує ретельних аналізів і дискусій", - зазначив нардеп.

Нагадаємо, що у ЗСУ заявили, що Росія на другій лінії оборони побудувала мережу підземних тунелів.

Оценка материала:

5.00 / 2
Масова екстрадиція чоловіків-ухилянтів до України: чи можливо це 5.00 5 2
Політика / Україна
07.09.2023 370
Еще материалы раздела «Україна»