НОВИНИ ДНЯ: Байден і Зеленський анонсували ще одну зустріч за кілька тижнів  Загарбники не встигнуть добудувати захисні споруди для Керченського мосту цього року — Плетенчук  Синоптики дали прогноз на п'ятницю і попередили про небезпеку  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вереснявсі новини дня
Політика
Україна
06.09.2023 428

Рада призначила Умєрова міністром оборони

Верховна Рада призначила Рустема Умєрова на посаду міністра оборони України.

Про це народний депутат із парламенської фракції "Голос" Ярослав Железняк повідомив у Телеграмі.

Він зазначив, що за ухвалення відповідної постанови "Про призначення Умєрова Р.Е. на посаду міністра оборони України" (№10004) проголосували 338 парламентаріїв.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 5 вересня звільнила Олексія Резнікова з посади міністра оборони, а Рустема Умєрова – з посади голови Фонду державного майна.

Згодом Президент Володимир Зеленський вніс до ВР подання про призначення Умєрова на посаду міністра оборони. Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони і розвідки підтримав це призначення.

Рустем Умєров – український політик і бізнесмен кримськотатарського походження. Народний депутат ІХ скликання, обраний до Верховної Ради від політичної партії "Голос", упродовж 2019-2022 років. Під час роботи в парламенті активно лобіював законопроєкти щодо прав кримських татар, а також ініціював законодавчі акти і політичні заяви стосовно тимчасово окупованого Криму.

Одразу після початку повномасштабної війни Умєров увійшов до складу української делегації на переговорах із Російською Федерацією. Також він залучений до процесу перемовин щодо обміну полоненими. Зокрема, Умєров посприяв проведенню обміну полоненими у вересні 2022 року, коли Україні вдалося повернути 215 громадян, у тому числі захисників Маріуполя, серед яких були командири "Азову".

З 7 вересня 2022 року він очолював Фонд державного майна.

Оценка материала:

5.00 / 1
Рада призначила Умєрова міністром оборони 5.00 5 1
Політика / Україна
06.09.2023 428
Еще материалы раздела «Україна»