<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітнявсі новини дня
Політика
Україна
07.09.2023 529

Один із лідерів "Вовків Да Вінчі" розповів про нову тактику росіян щодо застосування хімзброї

Через дії ворога українські військові подекуди змушені відходити.

a74b106d0e6e72fe72a3897c788b543e_07.09.23

Росіяни активно застосовують хімічну зброю в зоні бойових дій. Вони почали використовувати нову тактику. Пише ТСН. 

Про це розповів заступник начальника розвідки батальйону "Вовки Да Вінчі" та один із його лідерів Сергій Філімонов "Філя" в інтерв’ю "Українській правді".

Як це відбувається

За словами військового, окупанти запускають одразу кілька дронів. Перший дрон кидає до бліндажа чи окопа газ хлорпікрин. Наші бійці починають задихатися і змушені вилізати з бліндажа.

"Коли ти вилазиш із бліндажа – вони кидають гранати, ВОГи скидають. Якщо є поранені або вбиті – ви змушені робити евакуацію. Коли ви робите на позиціях евакуацію, то в цей момент вони починають робити "м'ясний штурм", – пояснив "Філя".

Якщо їм вдається, продовжив Філімонов, ворог закріпляється в цих самих бліндажах. Наші війська змушені відійти на 50-100 метрів далі.

"Знову вкопуєтеся, поки ви копаєтеся – вони знову стріляють дронами", – підсумував боєць "Вовків Да Вінчі".

Зазначимо, що Філімонов також спрогнозував ситуацію на фронті взимку й наміри ворога. Так, у боях спостерігатиметься певна "заморозка". Водночас росіяни знову битимуть по енергетиці, щоб українці замерзли.

Оценка материала:

5.00 / 2
Один із лідерів "Вовків Да Вінчі" розповів про нову тактику росіян щодо застосування хімзброї 5.00 5 2
Політика / Україна
07.09.2023 529
Еще материалы раздела «Україна»