<
НОВИНИ ДНЯ: Чи справді Путін готовий до переговорів з Україною: аналітики пояснили наміри диктатора  Кожен третій росіянин схвалює ядерний удар по Україні — опитування  Байден пообіцяв демократам-губернаторам "більше спати" і скасувати пізні заходи, - CNN  Підприємці змушені підвищувати зарплати українцям, - НБУ  Як діятиме процедура зі штрафами за неоновлення даних у ТЦК від 17 липня: адвокатка пояснила алгоритм  Чи спаде спека в Україні на вихідних: синоптики дали детальний прогноз  У суботу Україну прогріє до +35°, подекуди - невеликі дощівсі новини дня
Політика
Світ
07.09.2023 392

G20 погодилася надати Африканському союзу членство у групі нарівні з ЄС, - Bloomberg

"Велика двадцятка" погодилася надати статус постійного члена Африканському союзу. Лідери G20, як очікується, оголосять про це рішення під час саміту в Індії цими вихідними.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Bloomberg.

За даними анонімних джерел агентства, цей крок надасть Африканському союзу, що складається з 55 членів, який наразі є "запрошеною міжнародною організацією", той самий статус, що й ЄС.

Це частина прагнення надати африканським країнам сильніший голос з глобальних проблем, таких як зміна клімату і борг ринків, що розвиваються, особливо у зв'язку з тим, що ринки так званого Глобального Півдня починають відігравати більш помітну роль у світових справах.

Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді, який приймає саміт "Великої двадцятки", зробив пріоритетом надання повноправного членства в Африканському союзі. Прем'єр-міністр Італії Джорджа Мелоні також була серед тих, хто виступав за членство АС у "Великій двадцятці" на останній зустрічі "Великої сімки", яка відбулася в Японії в середині травня.

Оценка материала:

5.00 / 1
G20 погодилася надати Африканському союзу членство у групі нарівні з ЄС, - Bloomberg 5.00 5 1
Політика / Світ
07.09.2023 392
Еще материалы раздела «Світ»