<
НОВИНИ ДНЯ: Грозові зливи та спека. Синоптик дала прогноз на 29 червня в Україні  Навіщо Китаю заморожування російсько-української війни: політолог звернув увагу на цікавий момент  Макрон радить французам не обирати до парламенту ультралівих та ультраправих, - AP  Шольц про ідею Путіна щодо "перемир'я": ті, хто вірять, явно передивилися Russia Today  Червень в Україні завершиться спекою, - прогноз  Спека до +31: Гідрометцентр розповів про погоду на Київщині 28 червня  Коли наступить перемога у війні: українці назвали терміни та умовивсі новини дня
Політика
Україна
07.09.2023 435

Росія вивела майже всі свої підрозділи з Білорусі, - Держприкордонслужба

Росіяни вивели у рамках ротації майже всі свої підрозділи з території Білорусі.

Про це заявив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко, повідомляє РБК-Україна з посиланням на брифінг в Медіацентрі Україна.

"На цей момент Росія вивела у рамках ротації практично всі свої підрозділи, які завершили підготовку. Натомість нові підрозділи туди заведені не були", - заявив він.

За словами Демченка, що РФ використовує Білорусь як майданчик для підготовки своїх підрозділів, і там періодично знаходились російські військові у кількості 10-11 тисяч осіб. Проте, Росія на сьогодні не має угруповання для здійснення вторгнення з території Білорусі до України.

При цьому він зазначив, що по лінії державного кордону з Білоруссю за останній час прикордонники не фіксували будь-яких змін. На кордоні, за словами Демченка, ситуація повністю контрольована. Укріплення кордону продовжується, щоб унеможливити випадки диверсій або ж дестабілізації ситуації.

Оценка материала:

5.00 / 1
Росія вивела майже всі свої підрозділи з Білорусі, - Держприкордонслужба 5.00 5 1
Політика / Україна
07.09.2023 435
Еще материалы раздела «Україна»