<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп у разі перемоги може припинити військову допомогу Україні: названо умову  Роботодавці мають проблеми з пошуком людей через міграцію та мобілізацію, - експерти  Хто з військовозобов'язаних втратить право на відстрочку від мобілізації цього літа  Рулетики з шинкою та капустою: рецепт поживного перекусу від Тетяни Літвінової  Загальну військову підготовку студентів зробили обов'язковою: що загрожує за відмову  У Києві до кінця літа проїзд для школярів у громадському транспорті буде платним  Якою буде відповідь Росії, якщо ЗСУ знищать Кримський міст: політолог навів важливий аргументвсі новини дня
Політика
Росія
08.09.2023 389

Взяв 30 млн рублів і не поділився: у Росії заарештували генерала-ППОвця, який відповідав за захист Москви

В разі визнання винним йому загрожує до 15 років ув'язнення.

bc908e1664545163b114c65829621d90_08.09.23

У російському СІЗО за звинуваченням у хабарництві перебуває генерал-майор Костянтин Огієнко, донедавна командувач 1-ї армії протиповітряної та протиракетної оборони особливого призначення, що захищає небо над Москвою. Пише ТСН. 

Про це пише російське пропагандистське видання “Комерсант”.

Слідство вважає, що командувач 4-ї дивізії ППО генерал-майор Дмитро Бєляцький за дорученням командарма Огієнка організував отримання хабаря за виділення земель оборонного призначення цивільній організації. Генерали розраховували на 30 млн руб. ($305 тис.), але їм дісталося всього 500 тис. руб ($5 тис.).

За даними газети, кримінальну справу було розпочато військовим слідчим управлінням СКР по Москві, а потім за розпорядженням керівництва комітету було передано до Головного військового слідчого управління.

З матеріалів кримінальної справи випливає, що керівниця громадської організації “Надія” (її прізвище не називається) зібрала гроші з низки організацій і громадян, пообіцявши наділити їх земельними ділянками в підмосковних Долгопрудному та Лобному. Забезпечити виділення цих ділянок, за версією слідства, мали генерали військ ППО.

Опинившись під слідством, Бєляцький частково визнав провину і клопотав про укладання з ним досудової угоди про співпрацю, в межах якої він зобов'язався розкрити відомі факти корупції.

Генерал-майор Огієнко свою причетність до корупції категорично заперечував, проте Московський гарнізонний військовий суд (ГВС) обрав йому запобіжний захід у вигляді арешту, а нещодавно, після передавання справи до ДСУ СКР, 235-й ГВС продовжив тримання під вартою до 27 листопада 2023 року. В разі визнання винним генералу загрожує до 15 років ув'язнення.

Оценка материала:

5.00 / 2
Взяв 30 млн рублів і не поділився: у Росії заарештували генерала-ППОвця, який відповідав за захист Москви 5.00 5 2
Політика / Росія
08.09.2023 389
Еще материалы раздела «Росія»