<
НОВИНИ ДНЯ: Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Кулеба: повернення військовозобов'язаних до України є питанням справедливості  Соціологи оцінили рівень готовність українців до мобілізації  На яку погоду чекати у травні: відповідь метеорологині  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  В українців забиратимуть авто на потреби ЗСУ: що відомо про резонансні норми у законі про мобілізаціювсі новини дня
Політика
Світ
09.09.2023 556

Африканський союз стане членом G20 наступного року, - Reuters

"Велика двадцятка", ймовірно, лише наступного року офіційно надасть членство Африканському союзу.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Як зазначає видання, два неназвані індійські джерела розповіли, що членство Африканського союзу буде схвалено лише наступного року, коли головувати в G20 замість Індії буде Бразилія.

При цьому інше джерело в коментарі виданню уточнило, що ніхто з членів "Великої двадцятки" не заперечує проти такого кроку.

Членство Африканського союзу у G20

Нагадаємо, сьогодні, 7 вересня, у ЗМІ з'явилася інформація, що "Велика двадцятка" може прийняти до своїх лав Африканський союз. Така подія нібито мала відбутися на саміті лідерів G20, який пройде 9-10 вересня в Індії.

Таким чином, Африканський союз нібито має отримати той самий статус у "Великій двадцятці", що й Євросоюз.

Варто зауважити, що "Велика двадцятка" (G20) - це міжнародна організація, яка складається з 19 найбільших економік світу та Європейського Союзу. Вона була створена у 1999 році для обговорення та співпраці з питань світової економіки та фінансів.

Оценка материала:

5.00 / 1
Африканський союз стане членом G20 наступного року, - Reuters 5.00 5 1
Політика / Світ
09.09.2023 556
Еще материалы раздела «Світ»