<
НОВИНИ ДНЯ: Новий закон про мобілізацію: головні зміни від 18 травня – до чого готуватися  Погода з сюрпризом — народний синоптик Діденко розповіла, де очікувати сильних дощів  На вихідних в Україні стане ще тепліше, але прийдуть дощі та грози  «Дощ місцями». Синоптикиня попередила, де погода найближчими днями буде з грозами, а де з великою кількістю сонця  Як польська молодь ставиться до українців: опитування  Поїзди та автобуси. Як доїхати з України до найближчих аеропортів  На вихідних в Україні потеплішає, але в багатьох регіонах пройдуть дощівсі новини дня
Політика
Україна
09.09.2023 477

Попри війну. До Умані їдуть хасиди, у місті введуть особливий режим

В Умані введуть особливий режим на період святкування Рош ха-Шана. До міста вже прибувають паломники-хасиди.

1___8174_650x410_09.09.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на міського голову Умані Ірину Плетньову в Facebook.

За словами мера, особливий режим в Умані діятиме з 11 до 21 вересня. Він стосуватиметься вʼїзду та виїзду, пересування громадян у зв'язку зі святкуванням паломниками-хасидами релігійного свята.

"Забезпечується рух транспортних засобів з посиленим контрольно-пропускним режимом вʼїзд з а/д М-05 Київ-Одеса до міста Умань, на вулиці Визволителів для в'їзду лише паломників-хасидів", - йдеться у повідомленні.

Міський голова просить жителів з розумінням поставитися до ситуації.

Святкування Рош ха-Шана

Нагадаємо, єврейське свято Рош ха-Шана відзначається на честь створення світу, він символізує початок нового року і завершення року, що минає. Цього року Рош ха-Шана святкуватимуть з 15 по 17 вересня.

На період європейського нового року до Умані з'їжджаються хасиди, оскільки у місті знаходиться могила цадика Нахмана.

Раніше стало відомо, що в Умані введуть низку обмежень на період Рош ха-Шана. Зокрема, буде заборонено продавати алкоголь, салюти, феєрверки та іграшки, які імітують зброю.

Оценка материала:

5.00 / 2
Попри війну. До Умані їдуть хасиди, у місті введуть особливий режим 5.00 5 2
Політика / Україна
09.09.2023 477
Еще материалы раздела «Україна»