<
НОВИНИ ДНЯ: Блінкен зробив гучну заяву про удари по РФ американською зброєю  Російська пропагандистка Симоньян уже “знайшла” причетних до замаху на Фіцо  Короткочасні грози з проясненнями: синоптик дала прогноз погоди в Україні на 17 травня  Україна тисне на Байдена, щоб отримати дозвіл бити по РФ: що кажуть в Білому домі  Як приготувати відбивні з ідеальним щільним кляром  ЗСУ атакували секретну військову базу РФ у горах Криму: що про це відомо  В Україні 16 травня переважно без опадів, вдень до +18°всі новини дня
Політика
Світ
10.09.2023 307

Навіщо Росії снаряди КНДР і чи наважиться Кім Чен Ин їх передати: думка експертів

Росії потрібні снаряди Північної Кореї, оскільки запаси країни-агресора можуть вичерпуватися на тлі війни проти України.

_kim_chen_yn_gettyimages_1139191813_1_650x410_10.09.23

Про це у коментарі РБК-Україна заявив політолог Володимир Фесенко.

За словами експерта, Росія зможе перекрити дефіцит снарядів за рахунок можливих поставок з Північної Кореї лише частково. І зараз поки складно сказати, чи потрібні вони країні-агресору для поточних бойових дій, чи як запас.

"Я думаю, насамперед потрібні саме снаряди. КНДР не маленька, але й не дуже велика країна. Зараз росіяни шукають радянські калібри, як ми на початку війни. Можливо, їхні арсенали вичерпуються або їм потрібний запас на майбутнє. Не тільки на поточні бойові дії", - уточнив Фесенко.

У свою чергу військово-політичний експерт групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко наголошує, що він не впевнений у тому, що Північна Корея піде на постачання снарядів Росії, як це вже зробив Іран.

"Бо якби Росія мала щось, що могло зацікавити КНДР, то вже давно співпрацювали як з Іраном. З Іраном у них є контракт на винищувачі Су-35, на навчально-бойові літаки Як-130, тобто взаємний інтерес є. Як на мене, Північна Корея такої зацікавленості не має. Вірніше, швидше за все їй потрібно те, що Росія поки не може їй надати", - розповів Коваленко.

Можливі поставки зброї з КНДР до Росії

Нагадаємо, останні кілька тижнів американські офіційні особи попереджають про те, що переговори між Росією та Північною Кореєю щодо постачання зброї активно просуваються.

На тлі такої інформації стало відомо про заплановану зустріч між диктаторами Володимиром Путіним та Кім Чен Ином, яка відбудеться найближчими днями.

Американські чиновники почали попереджати КНДР про наслідки, якщо вона почне передавати свою зброю Росії для війни проти України.

Оценка материала:

5.00 / 1
Навіщо Росії снаряди КНДР і чи наважиться Кім Чен Ин їх передати: думка експертів 5.00 5 1
Політика / Світ
10.09.2023 307
Еще материалы раздела «Світ»