<
НОВИНИ ДНЯ: Україна тисне на Байдена, щоб отримати дозвіл бити по РФ: що кажуть в Білому домі  Як приготувати відбивні з ідеальним щільним кляром  ЗСУ атакували секретну військову базу РФ у горах Криму: що про це відомо  В Україні 16 травня переважно без опадів, вдень до +18°  В Києві стане тепліше: прогноз на 16 травня  Натяк на потепління: як зміниться погода в Україні 16 травня  Спочатку — дощі: в Україні прогнозують потепління до +22 градусіввсі новини дня
Політика
Україна
10.09.2023 341

Окупанти налагоджують в себе виробництво "шахедів": Гуменюк назвала ознаки

Росіяни відчувають брак дронів.

cc0be5adfe6e5cd895cc46a3933bb5ec_10.09.23_1

Росія намагається виготовити власну версію іранських дронів-камікадзе "шахед", якими атакує українські міста. Пише ТСН. 

Про це заявила керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк.

"Абсолютно очевидно, що в них вже налагоджена якась частина виробництва, тому що вони навіть на закрилках хизуються відповідним маркуванням. Відбувається маркування специфічними літерами якраз для російської абетки, яких немає навіть в інших слов'янських. Також ми бачимо, що є активність вантажних повітряних бортів за напрямком Тегеран-Москва і Тегеран-Сімферополь", - сказала вона.

Нагадаємо, американське видання The Washington Post отримало внутрішні документи від зими 2022 до весни 2023 року про співпрацю Москви й Тегерана у виробництві "шахедів".

У внутрішніх документах вказаний завод з виробництва іранських безпілотників у спеціальній економічній зоні "Алабуга" в російському Татарстані. Згідно з планом, до 2025 року за планом має випустити 6 000 "шахедів".

Росія та Іран співпрацюють у форматі "франшизи": Іран поділився з Росією проєктною документацією та власними компонентами для виробництва дронів, а російська сторона має на цій основі відтворити виробництво в себе, масштабувати його та розв'язати проблеми з дефіцитними компонентами й логістикою.

Оценка материала:

5.00 / 2
Окупанти налагоджують в себе виробництво "шахедів": Гуменюк назвала ознаки 5.00 5 2
Політика / Україна
10.09.2023 341
Еще материалы раздела «Україна»