<
НОВИНИ ДНЯ: Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  У Зеленського про обмеження для чоловіків за кордоном: дистанційних документів не буде  Вівсяно-картопляні котлети: рецепт пісної страви  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Кулеба: повернення військовозобов'язаних до України є питанням справедливості  Соціологи оцінили рівень готовність українців до мобілізації  На яку погоду чекати у травні: відповідь метеорологинівсі новини дня
Політика
Світ
09.09.2023 425

Африканський союз офіційно приєднався до G20

Африканський союз приєднався до групи G20. Офіційне рішення було оголошене на саміті "Великої двадцятки" в Індії.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Associated Press.

Відповідну заяву на відкритті саміту зробив прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді.

"Я запрошую представника Африканського союзу зайняти його місце як постійного члена G20", - сказав він президенту Коморських Островів і голові Союзу Азалі Ассумані.

За словами Моді, присутні лідери повинні знайти конкретні рішення" широкомасштабних проблем, які, на його думку, пов'язані з розривом між Північчю та Півднем, прірвою між Сходом та Заходом.

Також Моді під час свого виступу згадав про війну, але не вказав, де вона триває.

"Друзі, після COVID-19 світ зіткнувся з проблемою дефіциту довіри. Війна ще більше посилила цей дефіцит довіри. Якщо ми зможемо перемогти COVID, ми зможемо перемогти і дефіцит довіри, спричинений війною", - заявив індійський прем'єр.

Оценка материала:

5.00 / 1
Африканський союз офіційно приєднався до G20 5.00 5 1
Політика / Світ
09.09.2023 425
Еще материалы раздела «Світ»