НОВИНИ ДНЯ: У президентських перегонах між Трампом та Гарріс немає явного лідера, - соцопитування  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вересня  Україні у вівторок прогнозують від 4° до 27° тепла  Якою буде погода в Україні 23 вересня: синоптикиня потішила прогнозомвсі новини дня
Політика
Україна
11.09.2023 583

Російські військові внесли значні зміни в командування та управління через український контрнаступ – ISW

Російські збройні сили внесли значні зміни в командування та управління в Україні, щоб захистити командну інфраструктуру та покращити обмін інформацією.

c4f343dc562f4f4308b100c6b62c3003_11.09.23

Про це пишуть аналітики Інституту вивчення війни ISW. Пише ТСН. 

Хоча водночас розгортання російських збройних сил, ймовірно, все ще загострює проблеми горизонтальної інтеграції.

Заступник директора з аналізу Центру безпеки та нових технологій (CSET) Магарита Конаєва та співробітник CSET Оуен Деніелс заявили 6 вересня, що російські війська вивели штаби за межі зони дії більшості українських ударних систем і розмістили передові командні пункти глибше під землею та позаду добре оборонених позицій.

Незрозуміло, чи використовували російські війська цю більш захищену командну інфраструктуру по всій Україні, і в якій мірі ці оборонні зусилля перешкоджали тяглій кампанії України.

Конаєв і Деніелс заявили, що російські війська покращили зв’язок між командними пунктами та підрозділами на фронті, проклавши польові кабелі та використовуючи безпечніший радіозв’язок.

Королівський інститут об’єднаних служб 4 вересня заявив, що російські війська також намагаються покращити сигнали шляхом ширшого використання програмних служб C2, які вимагають менше навчання.

Також сигнали на батальйонному рівні все ще часто незашифровані і що російський персонал все ще часто передає конфіденційну інформацію через незахищені канали.

Російські війська все ще стикаються з проблемами створення горизонтально інтегрованої командної структури для обміну інформацією між різними підрозділами в режимі реального часу. Проблема, яку раніше визначили російські військові, посилюється нинішньою структурою російських сил в Україні.

Російське угруповання збройних сил в Україні складається як з регулярних, так і з нерегулярних підрозділів, які часто розгортаються разом і окремо від відповідних головних формувань, що ще більше ускладнює зусилля з горизонтальної інтеграції підрозділів.

Наприклад, російські сили в західній Запорізькій області складаються з підрозділів 58-ї загальновійськової армії (Південний військовий округ), ВДВ (ВДВ), спецпідрозділів, морської піхоти, іррегулярних добровольчих батальйонів і бригад, які повністю складаються з мобілізованого персоналу.

Російське командування, ймовірно, намагається поділитися інформацією та створити спільний командний простір між цими сильно розрізненими силами, які обороняються від українських контрнаступальних операцій.

Раніше повідомлялося, що у розвідці Пентагону вважають, що нещодавні успіхи Сил оборони України дозволяють припустити, що ЗСУ прорвуть решту ліній оборони російських військ до кінця 2023 року, хоч це буде і вкрай складно.

Оценка материала:

5.00 / 1
Російські військові внесли значні зміни в командування та управління через український контрнаступ – ISW 5.00 5 1
Політика / Україна
11.09.2023 583
Еще материалы раздела «Україна»