<
НОВИНИ ДНЯ: Коли Росію можна змусити до миру: військовий експерт назвав дві важливі умови  Коли винищувачі F-16 з'являться в Україні: експерт назвав важливі умови  Про що домовилися Путін та Кім Чен Ин: у господаря Кремля було дві мети – Портников  Як засолити огірки за 30 хвилин  Телескоп зафіксував галактику з чорною дірою масою як 200 мільйонів сонць  Експерти надали Раді безпеки ООН "неспростовні" докази використання Росією ракет з КНДР, - AP  Не тільки через війну. Чому Україну не беруть в НАТОвсі новини дня
Політика
Україна
12.09.2023 326

Після спецоперації з російським Мі-8 кількість охочих військових РФ здатися у полон Україні зросла на 70% – ГУР

Після успішної операції "Синиця" з Мі-8 і пілотом збільшилась кількість військовослужбовців армії РФ, які розглядають для себе подібний сценарій.

b22ede857b9556c65fe82c0992a1a541_12.09.23

Після успішної спецоперації українських спецслужб "Синиця", під час якої російський пілот Максим Кузьмінов перегнав до України російський гелікоптер Мі-8, кількість російських військовослужбовців, які хочуть здатися в полон у межах проєкту "Хочу жить" зросла на 70%. Пише ТСН. 

Про це розповів представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов в ефірі "Радіо Свобода".

"Є дуже стрибок по лінії "Хочу жить" окремо і по інших каналах зв’язку. Після успішної операції "Синиця" з Мі-8 і пілотом, скажімо, збільшилась кількість військовослужбовців армії РФ, які розглядають для себе подібний сценарій. Звернення на державний проєкт "Хочу жить" – стрибок відбувся приблизно на 70 відсотків за день", – заявив Юсов.

Прокоментував Юсов також інформацію з телеграм-каналів, що нібито особі, яка передасть Україні винищувач МіГ, дадуть два мільйони доларів.

"Ця інформація носить більше характер такої легенди і народної ініціативи. Але, звичайно, винагорода за МіГ буде", – каже він.

Наразі розвідка – це єдине джерело, яке озвучило публічно зростання кількості заявок для здачі в полон. Отримати коментар від російської сторони в умовах війни Радіо Свобода не може.

"Хочу жить" – державний проєкт Головного управління розвідки Міністерства оборони України, покликаний допомогти військовослужбовцям РФ безпечно здатися в полон українським Збройним силам і зберегти своє життя. Проєкт, як заявляють, гарантує у разі здачі в полон утримання військовослужбовців згідно з нормами Женевських конвенцій.

Нагадаємо, 23 серпня стало відомо, що російський гелікоптер Мі-8 приземлився на території України. Військовослужбовець, офіцер ЗСУ Артем Шевченко розповів, що російський пілот вертольота Мі-8 АМТШ (бортовий номер 62 зі складу 319-го окремого вертолітного полку, що базується на аеродромі Чернігівка Приморського краю РФ, в/ч 13984) не підтримав війну Росії проти України.

Нагадаємо, раніше Максим Кузьмінов розповів про долю інших членів екіпажу вертольоту Мі-8.

Також він може вступити до лав ЗСУ та отримати громадянство.

Оценка материала:

5.00 / 2
Після спецоперації з російським Мі-8 кількість охочих військових РФ здатися у полон Україні зросла на 70% – ГУР 5.00 5 2
Політика / Україна
12.09.2023 326
Еще материалы раздела «Україна»