<
НОВИНИ ДНЯ: Стало відомо, коли перші F-16 з пілотами з'являться в Україні  Захід "прорвало" з допомогою Україні: все про зброю на мільярди, далекобійні ракети, ППО та хто ще вагається  В Україні 28 квітня подекуди дощитиме, вдень до +25°  10 найпопулярніших університетів України, куди всі рвуться вступити  "Дорога іграшка": у Повітряних силах розповіли про "рідкісний російський літак" Су-57 РФ  Росія може “розвалитися”: Патрушев назвав причину  В Україні температура повітря підніметься до +25: де та коли буде найтеплішевсі новини дня
Бізнес
Економіка
12.09.2023 516

Україна запросить наступного року до 14 млрд доларів фінансової допомоги США

Наступного року Україні потрібно від 12 до 14 млрд доларів фінансової допомоги від США, оскільки витрати бюджету залишаються високими на тлі російського вторгнення, що триває.

dscf4194_id88291_1300x867__1__650x410_12.09.23

Про це заявив міністр фінансів Сергій Марченко, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Bloomberg.

"Переговорів поки немає, є багато невизначеностей, і ми не маємо впевненості, що це гарантовано", - заявив він журналістам. За його словами, Україна також сподівається одержати від США 3,3 мільярда доларів до кінця року.

Цього року Україна отримала від США майже 10 млрд доларів фінансової допомоги для покриття бюджетного дефіциту, і Київ очікує, що її потреби не зменшаться наступного року.

Президент Джо Байден минулого місяця попросив Конгрес схвалити додаткові витрати на суму близько 40 млрд доларів, у тому числі 24 млрд доларів на Україну та інші міжнародні потреби з метою продовжувати підтримувати Україну в її боротьбі з російськими загарбниками. Цей запит вже отримав двопартійну підтримку у Сенаті.

Запит Міноборони

Новий міністр оборони України Рустем Умеров заявив минулого тижня, що збирається попросити Кабінет міністрів збільшити витрати на оборону ще на 251 млрд гривень (6,8 мільярда доларів) цього року, оскільки військові витрати збільшуються щодня.

За словами Марченка, уряд обговорить прохання Умерова на найближчому засіданні. "Я не впевнений, що ми зможемо покрити всі потреби", про які говорив Умеров, сказав Марченко.

Раніше міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що у 2024 році Україні буде потрібна міжнародна допомога більш ніж на 40 млрд доларів, але вона поки не гарантована.

Детальніше про допомогу Україні читайте у матеріалі РБК-Україна "Довіряй, але перевіряй. На яких умовах Захід готовий давати Україні гроші".

Оценка материала:

5.00 / 2
Україна запросить наступного року до 14 млрд доларів фінансової допомоги США 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
12.09.2023 516
Еще материалы раздела «Економіка»