Життя та Стиль
Суспільство
Шпинатне тісто на вареники: традиційна українська страва по-новому
Спробуйте приготувати традиційну українську страву по-новому, додавши до тіста на вареники трішки шпинату. По-перше, це красиво. По-друге, це неймовірно смачно і корисно.
Всі інгредієнти для шпинатного тіста розраховані на досить велику порцію. Начинку можна додавати за своїм смаком: солодку або солону. Пише ТСН.
Інгредієнти
шпинат (заморожений або свіжий) - 100 г
вода - 300 г
яйця - 2 шт
борошно - 800 г
сіль - 1/2 чайні ложки
олія - 40 г
- Якщо ви використовуєте заморожений шпинат, його потрібно заздалегідь розморозити. Потім викласти в чашу блендера, додати води і добре збити.
- Змішати борошно з сіллю, додати яйця, а потім змішати зі шпинатною водою.
- Замісити тісто, а коли воно почне збиратися в грудочку, додати олію та вимішати до гладкості.
- Викласти в миску, накрити харчовою плівкою чи рушничком. Дати постояти 30 хв, щоб тісто стало ще еластичнішим.
- Після цього можна розкатати тісто на присипаній борошном поверхні.