<
НОВИНИ ДНЯ: Родина Байдена закликала його залишитися у передвиборчих перегонах, - CNN  Вчені виявили іншопланетне життя у Сонячній системі  У вівторок Україну розжарить до +36°: де буде найспекотніше  Західним областям у вівторок прогнозують послаблення спеки  Співпраця із Rheinmetall: в Україні відновлюють перші німецькі машини, пошкоджені у боях  Липень почнеться з гроз на заході України  Що робити, якщо власник виселяє з орендованої квартири раніше терміну: інструкція від адвокатавсі новини дня
Політика
Україна
13.09.2023 352

Україна розраховує на бойові польоти F-16 цієї зими – WSJ

Бажання Києва набагато оптимістичніші, ніж більш консервативна оцінка Пентагону

eb457c1ea4cb896b699cdcf6fd1dd094_13.09.23

Рішення адміністрації президента США Джо Байдена дозволити передачу F-16 і забезпечити навчання пілотів Україні може змінити хід війни. Пише ТСН. 

Про це пише WSJ.

Видання інформує, що військові керівники Києва кажуть, що українські пілоти можуть літати на F-16 уже цієї зими, що є більш оптимістичним графіком, ніж попередні оцінки, і таким, що може дати українським силам значні нові можливості для боротьби наступного року.

Військові описують, що потрібно зробити, щоб підготувати українських пілотів до бою.

В Україні переконані, що, якщо американська підготовка літунів розпочнеться цього або наступного місяця, то кілька українських пілотів можуть бути готові до польотів вже в лютому наступного року.

Зокрема, США можуть підготувати досвідчених українських пілотів, які володіють англійською мовою, лише за п'ять місяців.

Але американські офіційні особи більш консервативні щодо термінів підготовки F-16 до бою. За їхніми словами, українські пілоти не будуть готові до бойових польотів на F-16 мінімум до середини 2024 року, а, можливо, підготовка розтягнеться на ще більший термін.

Американське видання зауважує, що десятки українських пілотів планують розпочати мовну підготовку в центрі вивчення англійської мови на авіабазі Лекленд у Сан-Антоніо протягом кількох тижнів.

Тим часом пілоти, які вже розмовляють англійською, почнуть льотну підготовку на базі національної гвардії Морріс у Тусоні, що в штаті Аризона.

Додамо, що F-16 потребує приблизно 16 годин технічного обслуговування за кожну годину в повітрі. А тому йдеться про те, що черговим викликом є пошук і навчання екіпажів технічного обслуговування, яким також потрібно буде говорити англійською. А це може бути складнішим, ніж підготовка пілотів.

Нагадаємо, міністр оборони Олексій Резніков заявив, що Україна може почати застосовувати винищувачі F-16 уже навесні 2024 року.

Оценка материала:

5.00 / 1
Україна розраховує на бойові польоти F-16 цієї зими – WSJ 5.00 5 1
Політика / Україна
13.09.2023 352
Еще материалы раздела «Україна»