<
НОВИНИ ДНЯ: Україну накриє спека до +41°: синоптики назвали небезпечні дати  Опубліковано рейтинг найкращих вишів України 2024 року: хто увійшов до списку  Морські дрони СБУ змінили уявлення про війну на морі – зараз їх вивчають у НАТО: експерт  У Раді назвали кількість чоловіків від 25 до 60 років та чисельність заброньованих  5 липня в Україні буде спекотно і майже без опадів  В Україні з'явиться новий податок: які товари здорожчають  Гроші з картки на картку: НБУ не відмовився від планів обмеження p2p платежіввсі новини дня
Політика
Україна
14.09.2023 326

У Зеленського поки відклали ідею з держзрадою за корупцію — ЗМІ

Західні партнери України несхвально поставилися до ідеї ОП прирівняти корупцію до держзради. Це стало однією з причин, чому відповідний законопроєкт відклали.

4dbbe1906272ee494651e131cf45849f_14.09.23

В Офісі президента поки не планують вносити до Верховної Ради законопроєкт, який дозволить прирівняти корупцію у великих розмірах до державної зради.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на власні джерела.

Зазначається, що на рішення не квапитися з цим законопроєктом повпливали, зокрема, західні партнери, які вбачають у цій ініціативі спробу влади втрутитися в роботу НАБУ та антикорупційної вертикалі загалом.

Так, видання стверджує, що міжнародні партнери України встигли дати сигнал представникам влади про те, що не підтримують ініціативу ОП про прирівняння корупції до державної зради й передачу певних топкорупційних кейсів у підслідність СБУ.

"Були дзвінки з посольств і від партнерів через океан на Банкову. Чітко прозвучало, що ухвалення такого закону вони не зрозуміють і це не залишиться без реакції", - заявив неназваний співрозмовник РБК-Україна.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський раніше виступив з ініціативою у воєнний час прирівняти корупцію до державної зради. За його словами, така ініціатива не може діяти постійно в суспільстві, але на воєнний час це допоможе.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Зеленського поки відклали ідею з держзрадою за корупцію — ЗМІ 5.00 5 2
Політика / Україна
14.09.2023 326
Еще материалы раздела «Україна»