<
НОВИНИ ДНЯ: Німеччина надасть Україні черговий пакет військової допомоги на 500 млн євро: що туди увійде  ГУР уточнило дані про атаку на катери "Тунець": втрати РФ зросли  Чому в Україні труднощі з виробництвом снарядів стандарту НАТО: відповідь зброяра  Прогноз погоди на літо 2024: чи чекати українцям сильної спеки  "Чорна бухгалтерія" та мовчання порнозірки: Трампа визнали винним за всіма 34 пунктами звинувачення  Трамп обрав собі радника на випадок повернення до Білого дому: цікаві деталі від WSJ  Україну в останній день весни накриють грози, а літо почнеться із спеки: синоптикиня дала прогнозвсі новини дня
Політика
Україна
14.09.2023 491

У якому випадку чоловіків знімають із військового обліку: розповів адвокат

Якщо виповнилося 60 років - ніхто не може примушувати проходити ВЛК, наголосив адвокат.

e604d78ebd18ee47280d3eecaf6e7219_14.09.23

Військовозобов'язаних чоловіків, які досягли віку 60 років, повинні знімати із обліку. Пише ТСН. 

Про це розповів адвокат Ростислав Кравець на своєму Ютуб-каналі.

Він пояснив, що запас військовозобов'язаних ділиться на першу і другу категорії, залежно від наявності військової спеціальності. Ті, своєю чергою, діляться на розряди.

Адвокат додав, військові, які перебувають у запасі і мають звання рядового, сержантського і старшинського складів, поділяються на:

  • перший розряд (до 35 років),
  • другий розряд (до 60 років).

"Якщо ваший вік більший, ніж 60 років, ви повинні про це заявити одразу у військоматі. І у вас немає жодного обов'язку проходити медичний огляд. Тобто, тут для вас немає бути жодних наслідків, бо ви маєте усі права відмовитися. Хай викликають поліцію, військових правопорядку, будь-кого, нехай погрожують судами. Вас не мають права примушувати проходити ВЛК", - наголосив він.

Кравець зазначив, що військовозобов'язані, які перебувають у запасі офіцерського складу, також діляться на два розряди за віком.

Перший:

  • Молодший офіцерський склад — до 45 років.
  • Старший офіцерський склад — майор (капітан 3 рангу), підполковник (капітан 2 рангу) — до 50 років, полковник (капітан 1 рангу) — до 55 років;
  • Вищий офіцерський склад — до 60 років.

Другий:

  • Молодший і старший офіцерський склад — до 60 років.
  • Вищий офіцерський склад — до 65 років.

Нагадаємо, в Україні оновлено список хвороб для оцінки придатності військовослужбовців.

Оценка материала:

5.00 / 2
У якому випадку чоловіків знімають із військового обліку: розповів адвокат 5.00 5 2
Політика / Україна
14.09.2023 491
Еще материалы раздела «Україна»