Життя та Стиль
Суспільство
Незвичайний пудинг від шеф-кухаря: як перетворити старий хліб і кавову гущу на смачний десерт
Якщо у вас на кухні знайдеться старий хліб і кавова гуща, ви можете приготувати цей смачний пудинг від шеф-кухаря бристольського ресторану.
Здивуйте рідних і гостей неймовірним рецептом пудингу з шоколадним заварним кремом від шеф-кухаря бристольського ресторану "Поко" Тома Ганта. Рецептом він поділився із The Guardian. Пише ТСН.
Інгредієнти
цільнозерновий хліб на заквасці - 6 шматків
кавова гуща - 1 ч. л
цільне молоко - 100 мл
вершки - 160 мл
нерафінований цукор або кленовий сироп - 2 ст. л
темний шоколад - 100 г
яйця - 2 шт.
віскі, коньяк чи ром - 25 мл
вершкове масло - 1 ст. л
Спосіб приготування (на 6 порцій):
- Налийте до невеликої каструлі молоко та половину вершків (80 мл). Додайте кленовий сироп (рафінований цукор), кавову гущу та доведіть до кипіння на слабкому вогні. Зніміть з плити.
- До глибокої миски покладіть 80 г подрібненого темного шоколаду, залийте гарячою сумішшю з молока та вершків, залиште на кілька хвилин. Помішуйте, поки шоколад не розтане повністю, а суміш не стане однорідною. Додайте ром (віскі чи коньяк), збиті яйця.
- На деко викладіть шматочки підсушеного старого хліба, полийте шоколадною сумішшю, залиште на кілька хвилин, щоб просочилися. Якщо крему надто багато, його можна залишити для подавання.
- Розтопіть у великій сковороді на середньому вогні вершкове масло. Обсмажуйте шматочки хліба по три хвилини з кожного боку до утворення скоринки.
- 80 мл вершків, що залишилися, збийте до утворення густої маси, обережно підігрійте залишки шоколадного заварного крему.
- Подавайте "пудинг" зі збитими вершками й шоколадним заварним кремом. Зверху десерт можна посипати натертим шоколадом.
Оценка материала:
Незвичайний пудинг від шеф-кухаря: як перетворити старий хліб і кавову гущу на смачний десерт14.09.2023