<
НОВИНИ ДНЯ: "Стратегічно необґрунтований крок": дипломат Брайза про критику Білого дому щодо ударів по НПЗ в РФ  Глава Rheinmetall закликав Німеччину до збільшення військових витрат  Рубані котлети з індички: швидкий рецепт  Скільки витрачати на великодній стіл: українці дали відповідь  Дощі та тепло на Великдень: прогноз погоди в Україні на 5 травня  На саміті миру у Швейцарії розроблятимуть спільну позицію щодо початку переговорів з РФ – ОП  Дефіциту ATACMS не буде: чи це правда і скільки таких ракет є у СШАвсі новини дня
Політика
Світ
13.09.2023 367

Маск назвав нову причину вимкнення Starlink у Криму і виправдався санкціями

Американський мільярдер Ілон Маск назвав нову причину вимкнення супутникового інтернету Starlink в окупованому Криму. Він пояснив своє рішення санкціями.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву Максу на технологічній конференції All-In Summit.

Маск заявив, що увімкнути інтернет у Криму йому не дозволили санкції США, введені проти Росії.

"Причина, по якій його (Starlink, - ред.) вимкнули насправді цікава, тому що США запровадили санкції проти РФ і нам фактично не дозволено... це включає Крим під санкції і нам фактично заборонено вмикати підключення до країни без схвалення уряду США", - заявив засновник SpaceX.

За його словами, Україна не попереджала, що їй потрібен звʼязок у районі Криму. Запит від Києва нібито надійшов практично "посеред ночі".

Маск додав, що, зрозумівши плани України, SpaceX відмовила. Скальний мільярдер порівняв запит на включення зв'язку в Криму з атакою типу "Перл-Гарбор" (атака японців на американські сили на військово-морській базі в Перл-Гарборі в 1941 році).

При цьому Макс наголосив, що підключив би Starlink у разі вказівки Білого дому.

Оценка материала:

5.00 / 1
Маск назвав нову причину вимкнення Starlink у Криму і виправдався санкціями 5.00 5 1
Політика / Світ
13.09.2023 367
Еще материалы раздела «Світ»