<
НОВИНИ ДНЯ: Серед найкращих університетів світу - 11 вишів України. Хто потрапив у рейтинг  Опади відступлять: Гідрометцентр розповів про погоду на Київщині  Саміт миру у Швейцарії: у Зеленського зробили нову заяву про участь Китаю  Неймовірно смачні медові кекси: рецепт випічки до чаю чи кави  Спека відступає: 13 червня в Україні стане свіжіше  Удари України вглиб Росії: Світан назвав необхідну зброю, яка зможе діставати аж до Уралу  Зеленський хоче до зими відновити усі зруйновані енергооб'єкти, які можливовсі новини дня
Політика
Україна
14.09.2023 341

Удар по Севастополю. ГУР підтвердило пошкодження десантного корабля і підводного човна РФ

В окупованому Севастополі внаслідок нічної атаки уражено великий російський десантний корабель. Також пошкоджено підводний човен РФ.

1___8215_650x410_14.09.23

Про це у коментарі РБК-Україна розповіли у Головному управлінні розвідки Міноборони.

"Є пошкодження судноремонтного заводу ім. С. Орджонікідзе в місті Севастополі, зокрема обладнання. Якщо говорити про плавзасоби, то ми можемо зараз підтвердити ураження великого десантного корабля і підводного човна", - розповіли в розвідці.

Як пишуть російські Telegram-канали, внаслідок атаки було пошкоджено два судна. За попередньою інформацією, це дизель-електричний підводний човен "Ростов-на-Дону" та великий десантний корабель "Мінськ". Обидва кораблі перебували на ремонті.

Удар по Севастополю

Вночі 13 вересня в окупованому Севастополі пролунали вибухи. Пізніше Міноборони РФ заявило про нібито атаку. Як стверджують росіяни, 10 крилатих ракет намагалися вдарити по судноремонтному заводу ім. С. Орджонікідзе у Севастополі, 7 з них нібито збили.

Крім того, росіяни звинувачують Україну в атаці на кораблі Чорноморського флоту безекіпажними катерами.

Після атаки на території Севастопольського морського заводу виникла пожежа, її зафіксували супутники NASA. Загоряння спалахнула у Південній та Корабельній бухтах Севастополя.

Оценка материала:

5.00 / 2
Удар по Севастополю. ГУР підтвердило пошкодження десантного корабля і підводного човна РФ 5.00 5 2
Політика / Україна
14.09.2023 341
Еще материалы раздела «Україна»