<
НОВИНИ ДНЯ: "Стратегічно необґрунтований крок": дипломат Брайза про критику Білого дому щодо ударів по НПЗ в РФ  Глава Rheinmetall закликав Німеччину до збільшення військових витрат  Рубані котлети з індички: швидкий рецепт  Скільки витрачати на великодній стіл: українці дали відповідь  Дощі та тепло на Великдень: прогноз погоди в Україні на 5 травня  На саміті миру у Швейцарії розроблятимуть спільну позицію щодо початку переговорів з РФ – ОП  Дефіциту ATACMS не буде: чи це правда і скільки таких ракет є у СШАвсі новини дня
Політика
Світ
14.09.2023 314

"Путін стоїть на колінах": експерт пояснив, чому Росії потрібна "зернова" угода

Подовження "зернової угоди" може врятувати економіку Росії.

c61af5fa5417ab9d2f783212ffba159e_14.09.23

Диктатор Володимир Путін просить Захід повернути "зернову угоду", адже російська економіка страждає, а долар наближається до позначки 100 рублів. Пише ТСН. 

Таку думку висловив військовий експерт і полковник запасу Роман Світан, коментуючи лист, який генсек ООН Гутерреш написав Путіну, пише "РБК-Україна".

"Це не пропозиція Гутерреша Путіну. Це вимоги Путіна. Він стоїть на колінах, якщо вже реально дивитися на речі. Після того, як зі SWIFT викинули "Россільгоспбанк", ефесбівський натовп залишився без готівки для підкупу таких Гутеррешів. Тому дуже слізно Путін "вимагає", щоб банк підключили до SWIFT", - каже експерт.

За його словами, надзвичайно важливими для РФ є також питання страхування кораблів, адже приватні страхові компанії, зокрема британський гігант Lloyd's, не поспішають працювати з РФ, а важелів, щоб на них натиснути, Кремль не має.

"Дуже важливі для нього лойдівські страхові поліси, але наїхати на приватну компанію в цивілізованому світі не вийде ніяк. Вони не хочуть страхувати - і не будуть. Зняття санкцій може утримати економіку РФ на плаву", - підсумував Світан.

Прессекретар Путіна Дмитро Пєсков 17 липня 2023 року оголосив, що Росія припиняє свою участь у "зерновій угоді".

Нагадаємо, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що продовжить телефонні переговори з Володимиром Путіним щодо повернення "зернової ініціативи".

Оценка материала:

5.00 / 1
"Путін стоїть на колінах": експерт пояснив, чому Росії потрібна "зернова" угода 5.00 5 1
Політика / Світ
14.09.2023 314
Еще материалы раздела «Світ»