<
НОВИНИ ДНЯ: З 1 липня у Польщі нові умови надання допомоги біженцям: що змінилось для українців  Російська теорія "перемоги": аналітики пояснили, у чому небезпека  Як приготувати пухкі пундики  Вчені виявили іншопланетне життя у Сонячній системі  Як отримати компенсацію за генератори для будинку: пояснення КМДА  В ISW роз'яснили, що змусить Путіна зупинити війну проти України  Як приготувати смачне печиво з какаовсі новини дня
14.09.2023 303

Чого очікувати від цін на овочі в Україні

Українцям не варто очікувати стрімкого зростання цін на овочі в осінній період, як це було минулого року.

Про це заявив заступник Міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький.

За його словами, аграрії у західних, центральних та північних регіонів України почали системно вирощувати овочі.

"Овочів цього року ми виростили в достатній кількості. Інше питання чи зможемо ми їх зберегти, бо інфраструктури для зберігання врожаю до весни не вистачає і вона не може з'явитися дуже швидко. Тому сезонні коливання цін на овочі все ж можуть бути", - сказав він.

Висоцький зауважив, що попри війну наразі вкладаються великі інвестиції в переробну галузь. Декілька десятків заводів у межах цього року вже запустилися, або перебувають на етапі запуску.

Нагадаємо, споживчі ціни в Україні знижуються другий місяць поспіль. У серпні 2023 року, порівняно з липнем, ціни впали на 1,4%. Річна інфляція (до серпня минулого року) сповільнилася до 8,6%. Це мінімальне значення із квітня 2021 року.

Оценка материала:

5.00 / 2
Чого очікувати від цін на овочі в Україні 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
14.09.2023 303
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»