<
НОВИНИ ДНЯ: Стало відомо, коли перші F-16 з пілотами з'являться в Україні  Захід "прорвало" з допомогою Україні: все про зброю на мільярди, далекобійні ракети, ППО та хто ще вагається  В Україні 28 квітня подекуди дощитиме, вдень до +25°  10 найпопулярніших університетів України, куди всі рвуться вступити  "Дорога іграшка": у Повітряних силах розповіли про "рідкісний російський літак" Су-57 РФ  Росія може “розвалитися”: Патрушев назвав причину  В Україні температура повітря підніметься до +25: де та коли буде найтеплішевсі новини дня
Політика
Світ
15.09.2023 573

Путін хотів відновити славу Російської імперії, а тепер благає Кім Чен Ина про допомогу, - США

Починаючи повномасштабну війну проти України російський диктатор Володимир Путін прагнув відновити славу Російської імперії. Але його амбіції провалилися, тож тепер він благає про допомогу в іншого диктатора - лідера КНДР Кім Чен Ина.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на речника Держдепу США Метью Міллера на брифінгу.

"Півтора року тому Володимир Путін розпочав цю війну, думаючи, що він збирається відновити славу Російської імперії, провалився у всіх своїх максималістських, імперіалістичних цілях, а тепер, через півтора року, втративши десятки тисяч російських солдатів і витративши мільярди і мільярди доларів, він благає Кім Чен Ина про допомогу. Тож це дещо говорить про загальний контекст того, як ця війна проходить для Росії", - сказав він.

Міллер зазначив, що США вже ввели низку санкцій проти осіб, які є посередниками у продажу зброї між Північною Кореєю і Росією. Він додав, що Штати не будуть вагатися щодо запровадження додаткових заходів, якщо це буде необхідно.

При цьому речник зазначив, що США поки не бачили повної картини цієї зустрічі і не знають, якими будуть її результати.

"Але коли бачиш, як Кім Чен Ин обіцяє надати повну, безумовну підтримку так званій "священній боротьбі" Росії за захист своїх безпекових інтересів, що, звісно, не є тим, що вона робить щодо війни в Україні, це, звісно, викликає занепокоєння", - сказав він.

Він додав, що у США є підстави вважати, що Путін і Кім Чен Ин обговорювали військові поставки.

Візит Кім Чен Ина до Росії

Вчора лідер КНДР Кім Чен Ин приїхав до Росії, де зустрівся з диктатором Володимиром Путіним.

Зустріч прийшла на Далекому Сході Росії на космодромі "Восточний". Західні ЗМІ повідомляли, що Кім Чен Ин "засипав" росіян питаннями про будівництво та запуск балістичних ракет.

До того ж, Кім Чен Ин запросив Путіна до Північної Кореї, а глава Кремля нібито дав згоду.

Оценка материала:

5.00 / 2
Путін хотів відновити славу Російської імперії, а тепер благає Кім Чен Ина про допомогу, - США 5.00 5 2
Політика / Світ
15.09.2023 573
Еще материалы раздела «Світ»