<
НОВИНИ ДНЯ: Ймовірність обвалу українського фронту зменшується, - естонська розвідка  Топ-генерал США про Abrams в Україні: обговорюємо швидку адаптацію до умов на фронті  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю  В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великденьвсі новини дня
Політика
Україна
15.09.2023 356

Шурфич отримав підозру в державній зраді

Народний депутат Нестор Шуфрич (колишня ОПЗЖ) отримав підозру в державній зраді. СБУ спільно з Державним бюро розслідувань та Офісом Генпрокурора зібрала аргументовану доказову базу про антиукраїнську діяльність чинного народного депутата.

За даними слідства, Шуфрич тісно співпрацював і виконував завдання колишнього секретаря РНБО Володимира Сівковича, агента російської ФСБ, завдання якого – координація російської агентури в Україні. Про це повідомили в пресслужбі СБУ.

"Одним із основних завдань Шуфрича була підривна діяльність в інформаційній сфері. Він систематично поширював наративи кремля про те, що українська держава – нібито штучне утворення, що в України та росії єдина історія і що українці та росіяни – нібито «один народ». Таким чином Шуфрич намагався розвинути проросійські настрої в українському суспільстві", – зазначили в СБУ.

За місцями проживання Шуфрича та у його близького оточення здійснюється 45 обшуків.

Санкція статті 111 Кримінального кодексу передбачає до 15 років тюрми.

Оценка материала:

5.00 / 2
Шурфич отримав підозру в державній зраді 5.00 5 2
Політика / Україна
15.09.2023 356
Еще материалы раздела «Україна»