<
НОВИНИ ДНЯ: Погода в Україні зміниться: синоптик розказала, до чого готуватись  Мобілізація працівників: кого не призвуть до війська  Мобілізація в Україні: чому за кермо тролейбусів хочуть посадити 18-річних і до чого тут універсальні жінки  До України повертається потепління: чи скрізь погода потішить 17 травня  Мобілізація по-новому 2024: скількох чоловіків призвуть на війну та якими методами  Блінкен зробив гучну заяву про удари по РФ американською зброєю  Російська пропагандистка Симоньян уже “знайшла” причетних до замаху на Фіцовсі новини дня
Політика
Україна
16.09.2023 3797

Реєстр призовників в Україні: дані яких відомств будуть у базі

В Україні планують запустити електронний реєстр призовників.

52ca2b169daba2d00d4b6d8842fdbf56_16.09.23

Цього тижня Єдиний державний реєстр призовників, військовозобов’язаних і резервістів отримав новий атестат відповідності КЗСІ після комплексу оновлень. Пише ТСН. 

Про це повідомили в Директораті цифрової трансформації у сфері оборони Міністерства оборони України.

Зазначається, що один із ключових процесів – наповнення Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних і резервістів.

"На цьому етапі в Міністерстві оборони України проводиться робота щодо організації інформаційної взаємодії між Реєстром та інформаційно-телекомунікаційними системами, реєстрами, базами (банками) даних, держателями (розпорядниками, адміністраторами) яких є державні органи, з метою підвищення якості персональних даних призовників, військовозобов’язаних і резервістів у Реєстрі", – йдеться у повідомленні.

Також зауважимо, що Міноборони вже підписало, зокрема, спільні накази про затвердження порядку електронної інформаційної взаємодії Реєстру.

"На наступних етапах планується організація робіт з підписання спільних наказів Міністерства оборони України про затвердження порядку електронної інформаційної взаємодії з Міністерством соціальної політики України, Міністерством у справах ветеранів України та іншими", – мовиться в повідомленні.

В Україні триває мобілізація

Міноборони планує запровадити в Україні електронний військовий квиток, цифровізувати всі процеси діяльності ВЛК та запустити електронний реєстр призовників.

Жінки, які мають медичну або фармацевтичну освіту, від 1 жовтня зобов’язані стати на військовий облік у Територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки (ТЦК СП). У Верховній Раді заявили, що виїзд за кордон декому з них буде обмежений.

Понад 200 військово-лікарських комісій пройшли перевірки різними правоохоронними відомствами. Порушено сотні кримінальних справ. У тих комісіях, де виявлені зловживання, буде переглянуто рішення ВЛК про непридатність або обмежену придатність до військової служби.

Оценка материала:

5.00 / 2
Реєстр призовників в Україні: дані яких відомств будуть у базі 5.00 5 2
Політика / Україна
16.09.2023 3797
Еще материалы раздела «Україна»