<
НОВИНИ ДНЯ: Байден заявив, що візьме участь у дебатах з Трампом  Уряд Британії занепокоєний через злочинну діяльність російських шпигунів  Чи зможе Україна повернути усю свою окуповану Росією територію: оцінка аналітиків США  Що додати до паски щоб вона довго не черствіла, як її зберігти свіжою  На близькій до Землі планеті може існувати життя - сенсаційне відкриття вчених  У Харкові змінять назву двом станціям метро  ЗМІ опублікували мирний договір між Україною та РФ, узгоджений на початку 2022 рокувсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
18.09.2023 389

“Чорні археологи" викрали старовинний човен на Десні: фото

Археологи та історики встигли дослідити лише частину артефакта.

8c4342b17212f399038741592346173e_18.09.23

У Чернігівській області виявлений на Десні старовинний човен, який виглядав з берега носовою частиною, зник за невідомих обставин. Ймовірно цей артефакт, який міг би стати окрасою історичного музею, викрали “чорні археологи”. Пише ТСН. 

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook науковий співробітник Інституту історії України НАНУ Олександр Алферов.

За його словами, більша частина цього човна була під схилом берега заввишки 5 метрів.

“Археологи та історики дослідили видиму частину. Потім дубовий човен-довбанку законсервували – засипали піском. І от тепер повідомлення, що цієї носової частини вже нема – її вкрали”, - написав відомий український історик, заявивши, що виплатить 20 000 гривень винагороди тому, хто на умовах анонімності скаже у кого цей човен.

“Друзі, давайте разом пошукаємо цю пам’ятку історії, повернемо її для подальшого дослідження та покараємо злочинців”, - звернувся до небайдужих людей Олександр Алферов.

Нагадаємо, під час археологічних розкопок руїн церкви на території Ужгородського замку знайдено єзуїтський медальйон.

Оценка материала:

5.00 / 1
“Чорні археологи" викрали старовинний човен на Десні: фото 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
18.09.2023 389
Еще материалы раздела «Суспільство»