<
НОВИНИ ДНЯ: Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже зараз  Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталівсі новини дня
Політика
Україна
18.09.2023 403

Сумна доля флагмана Чорноморського флоту РФ: рухається на буксирі

Фрегат "Адмірал Макаров" у жовтні минулого року був об’єктом однієї з перших атак українських надводних дронів.

e7b1a7f0324654c6634fb34140b0bcad_18.09.23

На супутниковому знімку Planet.com, зробленому вранці 15 вересня, зафіксовано російський фрегат "Адмірал Макаров", який рухається за допомогою двох буксирів. Пише ТСН. 

Про це повідомляє “Радіо Свобода” у своєму Telegram-каналі.

Судно, яке після потоплення крейсера “Москви” називають флагманом Чорноморського флоту РФ, перебувало у гавані Севастополя.

Відомо, що цей фрегат, споряджений ракетами “Калібр”, неодноразово виходив у море, за повідомленнями російських пропагандистів. Нещодавно росіяни повідомляли, що "Адмірал Макаров" отримав камуфляжне забарвлення носової і кормової частин.

Причини буксирування російського військового корабля наразі невідомі.

Раніше, 29 жовтня 2022 року, був об’єктом однієї з перших атак українських надводних дронів. Однак, достовірної інформації про серйозні пошкодження судна тоді не було.

Нагадаємо, у Мережі також з'явилося фото буксирування малого російського ракетного корабля на повітряній подушці проєкту 1239 "Самум", який був атакований експериментальним дроном СБУ "Морський малюк" у Чорному морі.

Оценка материала:

5.00 / 2
Сумна доля флагмана Чорноморського флоту РФ: рухається на буксирі 5.00 5 2
Політика / Україна
18.09.2023 403
Еще материалы раздела «Україна»