<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітнявсі новини дня
Політика
Світ
18.09.2023 425

Знищення "російського Patriot": експерт пояснив, як це вплине на події у Криму

У Криму все частіше неспокійно.

488edd222df2873689556b093733ee66_18.09.23_1

ЗСУ знищили російський комплекс ППО “Тріумф” у Криму, яким так хвалилися окупанти. Пише ТСН. 

Про це в ексклюзивному інтерв’ю ТСН.ua розповів військовий оглядач, майор запасу та ветеран російсько-української війни Олексій Гетьман.

"Росіяни казали, що ця система перевищує за якістю американський зенітно-ракетний комплекс Patriot. Вони пишалися, що цей комплекс може перехоплювати все - від комахи до супутника в космосі. Щось може, але ми теж можемо, і ми його знищили", - наголошує експерт.

За його словами, єдине у чому він перевершив американський аналог Patriot - це ціна.

"Американський коштує на 20% дешевше, ніж російський. А за якістю - що б росіяни не розповідали про свої "аналоговнєт" про суперзброю - їхня зброя гірше, ніж сучасна зброя наших партнерів, та й наша зброя, бо наші "Нептуни", як бачимо, не дуже в змозі перехоплювати", - додає Коваленко.

Як це вплине на події у Криму

Коли будується ешелонована протиповітряна оборона, зокрема в Криму, це означає, що кожен зенітно-ракетний комплекс перекриває відстань, де він може працювати, щоб не було щілин між комплексами і туби не могли пролетіти якісь літальні апарати.

"Якщо ми один знищили - їм треба терміново зараз туди додавати, утворилась щілина у їхній ППО і я впевнений, що ми цим дуже швидко скористаємось", - додав Коваленко.

Нагадаємо, удар по Чорноморському флоту РФ дозволяє стверджувати про те, що сьогодні ситуацію контролює Україна і є можливість ураження будь-якого військового об’єкту на території тимчасово окупованого Криму.

Оценка материала:

5.00 / 2
Знищення "російського Patriot": експерт пояснив, як це вплине на події у Криму 5.00 5 2
Політика / Світ
18.09.2023 425
Еще материалы раздела «Світ»