<
НОВИНИ ДНЯ: Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  "У нас є надлишки". У Конгресі США закликали терміново передати Україні касетні бомби  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Перший в Києві. Міноборони заявило про відкриття нового Центр рекрутингу до ЗСУ  Скільки НПЗ Росії треба знищити для впливу на війну: Черник пояснив  Рецепт курячого філе з шинкою та сиром у паніруваннівсі новини дня
Політика
Україна
19.09.2023 2324

У НАТО зробили новий прогноз щодо війни в Україні

Генсек наголосив, якщо українці припинять боротьбу, то програють Росії.

5b28a3a85a8f22ed4b40960ae7815261_19.09.23

Генсек НАТО Єнс Столтенберг зазначив, що війна Росії проти України не закінчиться найближчим часом. Тому потрібно готуватися до тривалої боротьби. Пише ТСН. 

Про це він заявив в інтерв'ю для німецької медіагрупи Funke.

"Більшість воєн тривають довше, ніж очікувалося, коли вони тільки починаються. Тому ми повинні готуватися до тривалої війни в Україні", - сказав він.

Генсек наголосив, якщо українці припинять боротьбу, то програють Росії.

"Але водночас ми маємо визнати: якщо президент Зеленський та українці перестануть воювати, їхньої країни більше не буде... Якщо президент Путін і Росія складуть зброю, у нас буде мир", - додав генсек НАТО.

За його словами, Україна колись таки приєднається до альянсу.

"Немає жодних сумнівів, що Україна врешті-решт буде в НАТО", - підкреслив Столтенберг.

НАТО про війну в Україні

У НАТО кажуть, що Росія стає дедалі залежнішою від "ненадійних гравців" через західні санкції та дипломатичний тиск.

Заступник генерального секретаря НАТО Мірча Джоана "не бачить ризику", що член Альянсу Румунія буде втягнута у війну після нещодавнього виявлення фрагментів безпілотників на її території поблизу кордону з Україною.

Тим часом НАТО готується до найбільших від часів холодної війни бойових навчань Steadfast Defender. Участь у них візьмуть понад 40 000 військовослужбовців. Вони заплановані на весну наступного року

Обраний новим головою Військового комітету Північноатлантичного альянсу адмірал Джузеппе Каво Драгоне висловив підтримку Україні у її протистоянні з російськими агресорами.

Оценка материала:

5.00 / 3
У НАТО зробили новий прогноз щодо війни в Україні 5.00 5 3
Політика / Україна
19.09.2023 2324
Еще материалы раздела «Україна»