<
НОВИНИ ДНЯ: Укргідрометцентр прогнозує зміну погоди в Україні: до чого готуватись  Шольц закликав країни з економікою, що розвивається, взяти участь у саміті миру щодо України  Салат "хвилинка" з тунцем: просто і дуже смачно  Сильні заморозки скують Україну: названо три області, де буде найхолодніше  Не тільки бойові. У Міноборони назвали вакансії в армії, на які найбільше потрібні люди  Українська армія на тлі виснаження пробує новий стиль рекрутингу – WSJ  8 травня Україну накриє антициклон: що буде з погодоювсі новини дня
Політика
Україна
18.09.2023 385

Підозрюваного у держзраді Шуфрича цього тижня звільнять з посади голови комітету

Верховна Рада цього тижня звільнить підозрюваного у держзраді народного депутата Нестора Шуфрича з посади голови комітету з питань свободи слова.

Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк у Telegram.

«Чекаємо постанову на сайті (хоча там вже є декілька з минулої сесії)», — додав Железняк.

Плани звільнити Шуфрича підтвердив також нардеп Олексій Гончаренко.

Шуфрич отримав підозру в держзраді 15 вересня. За даними СБУ, він працював на колишнього секретаря Ради нацбезпеки та оборони Володимира Сівковича, який втік до Москви у 2014 році. Шуфрич систематично поширював наративи Кремля про те, що українська держава є «штучним утворенням», стверджував, нібито в України та Росії «єдина історія», а українці та росіяни — «один народ».

Під час обшуків у нардепа правоохоронці знайшли георгіївські стрічки, медалі та кітелі збройних сил РФ тощо.

Оценка материала:

5.00 / 2
Підозрюваного у держзраді Шуфрича цього тижня звільнять з посади голови комітету 5.00 5 2
Політика / Україна
18.09.2023 385
Еще материалы раздела «Україна»