НОВИНИ ДНЯ: У президентських перегонах між Трампом та Гарріс немає явного лідера, - соцопитування  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вересня  Україні у вівторок прогнозують від 4° до 27° тепла  Якою буде погода в Україні 23 вересня: синоптикиня потішила прогнозомвсі новини дня
Політика
Україна
19.09.2023 533

У боях за Бахмут були розбиті найкращі бригади: Сирський - про критичні втрати РФ

Сирський повідомив, що продовжуються запеклі бої в районі Бахмута.

acb691187a6e85847f65ec664fe3db41_19.09.23

Загальна ситуація на східному напрямку залишається складною, окупанти не залишають намірів штурмувати позиції ЗСУ на Куп’янському, Лиманському та Бахмутському напрямках. Пише ТСН. 

Про це повідомив командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський.

За його даними, противник  здійснює активну підготовку до атак на Куп’янському та Лиманському напрямках.

"Продовжуються запеклі бої в районі Бахмута. Після втрати на минулому тижні населених пунктів Андріївки та Кліщіївки, ворог проводить численні контратаки з різних напрямків, безуспішно намагаючись повернути втрачені позиції. Адже ці, невеликі, на перший погляд, населені пункти, були важливими елементами оборонного рубежу ворога, який простягнувся від Бахмута до Горлівки", - розповів він.

Сирський підкреслив, що у результаті успішних дій українських військ була пробита лінія оборони ворога, яку він намагався закрити, кидаючи в бій всі наявні резерви.

"У боях на Бахмутському напрямку були розбиті та повністю втратили боєздатність одні із найбільш підготовлених і найкращих частин ворога – 72 окрема мотострілецька бригада, 31 та 83 окремі десантно-штурмові бригади", - повідомив командувач.

Сирський додав, що для організації виконання завдань провів робочу зустріч з командирами бригад, які зараз знаходяться в цьому районі.

"У ході роботи було заслухано висновки із оцінки обстановки, визначено низку проблемних питань, більшість із яких було вирішено на місці, уточнено завдання на подальші дії", - зазначив він.

Як раніше повідомляли, за даними партизанів, окупанти перекидають резерви на Запорізький напрямок.

Оценка материала:

5.00 / 2
У боях за Бахмут були розбиті найкращі бригади: Сирський - про критичні втрати РФ 5.00 5 2
Політика / Україна
19.09.2023 533
Еще материалы раздела «Україна»