<
НОВИНИ ДНЯ: Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 29 квітня – 5 травня  Що зірки нам пророкують: гороскоп на 29 квітня-5 травня 2024 року  Дощі та грози, але не всюди. Синоптики розповіли про погоду на 29 квітня  В Україні заблокували понад 2500 сайтів онлайн-казино, - Офіс генпрокурора  В Україні від 1 травня набувають чинності важливі зміни до ПДР: що треба знати водіям  Місцями з дощами, проте дуже тепло: прогноз погоди на 29 квітня  Лубінець жорстко розкритикував федерацію Червоного Хреста, за захист інтересів Росіївсі новини дня
Політика
Україна
19.09.2023 410

ЗСУ вже звільнили 260 кв. км на основному напрямку наступу, - Маляр

Сили оборони України з початку наступу на основному напрямку, південному, вже звільнили 260 кв. км території. За останній тиждень там звільнено 5 кв. км.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заступницю міністра оборони Ганну Маляр в ефірі телемарафону.

"Наш основний напрямок наступу - це південь. І на півдні у нас так само були просування вперед минулого тижня. Зокрема, йдеться про Мелітопольський напрямок. Але по всьому півдню ворог знаходиться в обороні. І Запорізький та Херсонський напрямок - це там, де ворог захищається", - сказала вона.

За її словами, Збройні сили України дуже впевнено знищують оборонний потенціал ворога. "Тобто їм (окупантам - ред.) захищатися дуже складно", - додала чиновниця.

"На що спроможний ворог? Їм вдається обстрілювати. Тому що у них багато зброї, перевага по озброєнню. І вони обстрілюють Запорізьку, Херсонську, Миколаївську області. І активно використовують "Ланцети", - сказала Маляр.

Заступниця міністра оборони зазначила, що ЗСУ відбивають атаки ворога в районі Новодарівки, Новомихайлівки та Новоданилівки Запорізької області.

Але по Мелітопольському напрямку ЗСУ вдається просуватися. Там було звільнено Роботине. "Так от довкола, або як військові кажуть в районі Роботиного, це південніше і східніше цього населеного пункту ми мали успіхи", - додала вона.

Маляр повідомила, що протягом минулого тижня на південному напрямку Збройним силам вдалося звільнити 5,2 км. "А загалом за час наступальних дій там звільнено вже більше ніж 260 кв. км", - сказала вона.

Контрнаступ

Контрнаступ ЗСУ розпочався на початку червня. За цей час вдалося звільнити близько десяти населених пунктів на Мелітопольському та Бердянському напрямках.

Як заявив начальник ГУР Міноборони Кирило Буданов, першу оборонну лінію на найважливішому південному напрямку вже місцями прорвано. Це означає, що операцію з розриву сухопутного коридору між Росією та Кримом може завершити ще до настання зими.

Окрім того, Збройні сили України за час контрнаступу звільнили вже 51 кв. км території на Бахмутському напрямі. Зокрема, минулого тижня українським бійцям вдалося деокупувати Андріївку та Кліщіївку.

Оценка материала:

3.67 / 3
ЗСУ вже звільнили 260 кв. км на основному напрямку наступу, - Маляр 3.67 5 3
Політика / Україна
19.09.2023 410
Еще материалы раздела «Україна»