<
НОВИНИ ДНЯ: Україну розігріє до +26: прогноз погоди на 2 травня  Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупантивсі новини дня
Політика
Україна
19.09.2023 359

"Треба вивести із зони комфорту": Буданов назвав основні цілі запуску безпілотників по РФ

Очільник ГУР натякає, що вибухи та удари тривамуть.

c816660b9141077233a2b9bdb7a0da70_19.09.23

Керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов вказав на необхідність вивести країну-агресорку із "зони комфорту". Пише ТСН. 

В інтерв'ю The Economist він назвав три основні цілі дронових атак по РФ.

"Ми хочемо вивести росіян із зони комфорту. Однією з цілей є виснаження російської системи протиповітряної оборони. По-друге, виведення з ладу військового транспорту і бомбардувальників. По-третє, завдання шкоди військовим виробничим об'єктам, як, наприклад, нещодавній удар по заводу з виробництва ракетного палива в Тверській області", – сказав він.

За словами Буданова, вторинна мета запуску безпілотників – психологічна. Вона потрібна, щоб посіяти занепокоєння серед населення і порушити нормальні економічні процеси всередині РФ.

"Закриття великих аеропортів у Санкт-Петербурзі та Москві, наприклад, стало майже щоденним явищем. Безпілотники, безумовно, полегшать операції зі звільнення наших територій. Дрони не мають страху. Їх не шкода", – підкреслив очільник ГУР.

Раніше секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що удари по Криму тривамуть. Якщо росіяни не підуть з тимчасово окупованого Криму самостійно, то Україні доведеться "викурити" їх звідти, зазначав він.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Треба вивести із зони комфорту": Буданов назвав основні цілі запуску безпілотників по РФ 5.00 5 2
Політика / Україна
19.09.2023 359
Еще материалы раздела «Україна»