<
НОВИНИ ДНЯ: Дощі та грози, але не всюди. Синоптики розповіли про погоду на 29 квітня  В Україні заблокували понад 2500 сайтів онлайн-казино, - Офіс генпрокурора  В Україні від 1 травня набувають чинності важливі зміни до ПДР: що треба знати водіям  Місцями з дощами, проте дуже тепло: прогноз погоди на 29 квітня  Лубінець жорстко розкритикував федерацію Червоного Хреста, за захист інтересів Росії  В ISW пояснили, що допоможе Силам оборони звільнити всі окуповані РФ території  Скільки систем Patriot потрібно Україні для захисту: Зеленський назвав цифру всі новини дня
Політика
Світ
20.09.2023 556

Китайські обмеження призвели до перебоїв із поставками безпілотників у РФ, - ЗМІ

Введені владою Китаю обмеження на експорт дронів серйозно ускладнили їхні поставки в Росію і призвели до дефіциту низки комплектуючих.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на російське видання "Коммерсантъ".

"Введені владою КНР обмеження на експорт дронів серйозно ускладнили їхні поставки в Росію і призвели до дефіциту низки комплектуючих, наприклад тепловізорів", - йдеться у матеріалі.

Зазначається, що великі російські виробники дронів встигли створити істотні запаси і сподіваються, що їхні постачальники в Китаї зможуть отримати ліцензії на експорт до РФ, але оформлення може зайняти до року.

Для цього необхідно довести, що безпілотник не буде використано у військових цілях. Продавці китайських дронів у РФ намагаються налагодити "паралельний імпорт", - пише видання.

Також уточнюється, що деякі почали скаржитися, що Казахстан днями посилив процедуру ввезення безпілотників.

Що ще відомо про обмеження Китаю

Введені Китаєм з 1 вересня обмеження на експорт безпілотників призвели до припинення поставок комплектуючих і самих дронів масою понад 4 кг.

За певними типами вже спостерігається дефіцит, зокрема за агродронами, які важать у середньому 30-40 кг і поки що виробляються у РФ в одиничних екземплярах.

Постачання китайських дронів у Росію

The Telegraph повідомляло, що від початку повномасштабного вторгнення в Україну Китай передавав Росії вертольоти, безпілотники, приціли і компоненти для військового виробництва.

Також The New York Times раніше опублікувало матеріал, що Китай відправив РФ дрони і запчастини до них уже більш ніж на 12 млн доларів.

Після цього влада Китаю заявила, що з 1 вересня запровадить контроль над експортом деяких дронів і пов'язаного з ними обладнання, щоб це не можна було використовувати в бойових діях.

Оценка материала:

5.00 / 2
Китайські обмеження призвели до перебоїв із поставками безпілотників у РФ, - ЗМІ 5.00 5 2
Політика / Світ
20.09.2023 556
Еще материалы раздела «Світ»