<
НОВИНИ ДНЯ: Чи справді Путін готовий до переговорів з Україною: аналітики пояснили наміри диктатора  Кожен третій росіянин схвалює ядерний удар по Україні — опитування  Байден пообіцяв демократам-губернаторам "більше спати" і скасувати пізні заходи, - CNN  Підприємці змушені підвищувати зарплати українцям, - НБУ  Як діятиме процедура зі штрафами за неоновлення даних у ТЦК від 17 липня: адвокатка пояснила алгоритм  Чи спаде спека в Україні на вихідних: синоптики дали детальний прогноз  У суботу Україну прогріє до +35°, подекуди - невеликі дощівсі новини дня
Політика
Україна
20.09.2023 421

Україні потрібні дві речі, щоб переламати війну та пришвидшити перемогу: експерт повідомив, які саме

Петро Черник розповів, яка зброя зможе переламати перебіг війни на користь України.

Росія має вп'ятеро більше живого ресурсу. Проте навіть на війні ключову роль відіграє не кількість, а якість. У війнах неодноразово перемагали країни, які мали значно менше солдатів, техніки і зброї, ніж противник. Попри суттєву перевагу противника в кількості, Україна зможе перемогти у війні. Пише ТСН. 

Таку думку висловив військовий експерт Петро Черник у коментарі "24 Каналу". Він пояснив, що потрібно нашій країні для перемоги над ворогом.

"Україні треба дві речі, щоб переламати війну та пришвидшити перемогу. Високо майстерна мотивація – мотивацію маємо, майстерність наша росте. І якомога більше якісної зброї. В історії є такі випадки, нічого нового. Якщо хочеш знати, як буде, вивчай, як було", – сказав військовий експерт.

Що допоможе переламати перебіг війни

Під час Шестиденної війни в Ізраїлі 1967 року півтора десятка країн арабської коаліції переважали ізраїльтян у всьому. Ізраїльтян було сто тисяч, а противника – пів мільйона. Ізраїль тоді мав близько 300 літаків і 500 танків, а країни арабської коаліції – понад 900 літаків і 2800 танків.

Однак тоді ізраїльтянам вдалося зробити, здавалося, неймовірне – вщент розгромити ворога. Зробити це Ізраїль зміг завдяки високоякісній організації та дуже якісній зброї.

Наполеон у битві під Аустерліцом 1834 року також розгромив колосальні війська союзників. Олександр І тікав і не міг збагнути, як таке могло статися. Є два полководці, які не програли жодної битви – Олександр Македонський і наш українець Іван Сірко. Два абсолютні чемпіони у світовій історії.

"Це (перемогти Росію – ред.) можливо. Я не належу до тих аналітиків, котрі вважають, що союзники нічого не дали. З точністю до навпаки. Дали стільки, скільки нам би й не снилося. Але зараз гостро стоїть питання, щоб переламати перебіг війни", – зазначив Черник.

Експерт висловив сподівання, що переламати перебіг війни Україна зможе авіацією, зокрема F-16. До того ж, важливо, яка зброя піде до винищувачів. Черник зазначив, що нашим військовим вкрай необхідні далекобійні ракети з важкою бойовою частиною.

"Балістичні, а саме ATACMS, Storm Shadow, SCALP, Taurus – це дуже добре, але вони не переламають перебіг війни. Переламає балістика й авіація", – підсумував військовий експерт.

Нагадаємо, раніше Петро Черник заявив, що зараз українцям не можна "видихати". Триває третя стадія війни, коли відбувається перемелювання сил і засобів. У кого цих засобів буде більше, той і виграє війну.

Оценка материала:

5.00 / 2
Україні потрібні дві речі, щоб переламати війну та пришвидшити перемогу: експерт повідомив, які саме 5.00 5 2
Політика / Україна
20.09.2023 421
Еще материалы раздела «Україна»