<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні тиждень почнеться з дощів, удень до +25°  "Канцлер дав збій": експерти пояснили, чому Шольц сміявся з України через Taurus  Українці у квітні придбали майже 6 тисяч нових авто: названо лідерів ринку  Беріть парасольки: якою буде погода в Україні 6 травня  Літній наступ РФ і окупація Донбасу: в ISW проаналізували плани Кремля щодо захоплення України  НАТО готується до потенційного конфлікту з Росією — речниця МЗС РФ  Не лише Донбас: Павлюк назвав регіон, який є ціллю Кремлявсі новини дня
Бізнес
Економіка
20.09.2023 374

Гендерний розрив у зарплатні: Лубінець заявив про дискримінацію та недооцінювання праці жінок

У країні триває систематична дискримінація та недооцінювання праці жінок.

f15cfe01179cd7c48a60b8151cea7b58_20.09.23

У Міжнародний день рівної оплати праці, 18 вересня, уповноважений Верховної Ради України з прав людини звернув увагу на подолання стійкого розриву в оплаті праці між чоловіками й жінками. Пише ТСН. 

Про це йшлося в дописі омбудсмена Дмитра Лубінця в Telegram.

За словами Лубінця, в Україні ґендерний розрив в оплаті праці становить 18,6%. Цей показник є нижчим за світовий, але більшим, ніж у багатьох країнах ЄС.

Основними причинами цього омбудсмен називає систематичну дискримінацію та недооцінювання праці жінок.

"Вдосконалення трудового законодавства, подолання стереотипів роботодавців, підвищення рівня мотивації жінок - головні засади того, аби тенденція до скорочення ґендерного розриву в оплаті праці в Україні стала стійкою та незворотною", - заявив він.

Тим часом в Україні мають зрости пенсія та прожитковий мінімум. ТСН.ua дізнався, як зміняться виплати. Кабмін ухвалив проєкт бюджету-2024, де заклав підвищення мінімальної пенсії та прожиткового мінімуму.

Оценка материала:

5.00 / 2
Гендерний розрив у зарплатні: Лубінець заявив про дискримінацію та недооцінювання праці жінок 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
20.09.2023 374
Еще материалы раздела «Економіка»