<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні у перші дні літа очікується спека з дощами і грозами  Мобілізація священників: чи є відстрочка або бронювання, цікаві деталі  В Україні підняли тариф на світло: як зміняться суми у платіжках вже влітку  Ексклюзивний прогноз погоди на червень: місяць буде жахливим  Німеччина надасть Україні черговий пакет військової допомоги на 500 млн євро: що туди увійде  ГУР уточнило дані про атаку на катери "Тунець": втрати РФ зросли  Чому в Україні труднощі з виробництвом снарядів стандарту НАТО: відповідь зброяравсі новини дня
Політика
Україна
20.09.2023 396

Чи готова Україна до затяжної війни: Маломуж назвав два сценарії розвитку подій

Готуватися завжди потрібно до найгіршого.

c14814f8047c3d322c421efbbc93584f_20.09.23

Генсек НАТО Єнс Столтенберг зазначив, що Україні потрібно готуватися до тривалої війни. Такий сценарій дійсно можливий, однак розглядати треба два варіанти — ефективний і швидкий чи тривалий і небажаний.

Таку думку висловив генерал армії, керівник Служби зовнішньої розвідки України у 2005-2010 рр. Микола Маломуж в ексклюзивному інтерв’ю для ТСН.ua.

“Єнс Столтенберг назвав один із сценаріїв. Дійсно, треба готуватися до затяжної війни. Ворог бачить, що ми готові. Тому в даній ситуації треба бути готовими і до таких сценаріїв”, — зазначив генерал.

“Але я вважаю, що війна не буде тривалою, адже ми не зацікавлені тягнути так довго. Це дає фору Росії щодо мобілізації до понад мільйона осіб і до накопичення зброї не тільки за рахунок отримання від Північної Кореї, Ірану чи Китаю, а й власного виробництва”, — каже Маломуж.

“Вони зараз перевели всю промисловість на військовий лад і розгортають далі, проводять взаємозаміну всіх деталей, виробляють сумісно моделі і для ракет, і літаків тощо. А для цього їм потрібен час. Пів року чи рік — те, що дає ворогу можливість накопичити потенціал, сформувати нові підрозділи і рушити на Україну”, — додав він.

“Тому в даній ситуації треба працювати потужно — що ЗСУ і роблять — і на півдні, і на сході, щоб звільнити Україну і зламати режим. Якщо буде успіх, це буде падіння режиму. Тому сценарій є і більш затяжний, якщо ми все-таки не зможемо зробити це до кінця, тобто тільки частково”, — зауважив генерал.

“Росія буде накопичувати ресурси і системно їх використовувати на полі бою, тоді процес затягнеться, як говорить генсек НАТО. Але, я думаю, ми повинні розглядати два варіанти: перший — ефективний і швидкий, тобто десь пів року чи максимум рік, а також довгий —складний і небажаний”, — наголосив він.

Раніше військовий експерт Михайло Жирохов спрогнозував, яку зброю може надати Росії Північна Корея і чи змінить це перебіг війни.

Оценка материала:

5.00 / 2
Чи готова Україна до затяжної війни: Маломуж назвав два сценарії розвитку подій 5.00 5 2
Політика / Україна
20.09.2023 396
Еще материалы раздела «Україна»