<
НОВИНИ ДНЯ: Як приготувати йогуртовий десерт з ягодами  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Як отримання ЗСУ артснарядів від США змінить характер боїв на фронті: думка експерта  Китай заявив про наростання "негативних факторів" у відносинах зі США  Швидка паска без метушні з тістом: рецепт пишної та смачної випічки  Коли День вишиванки 2024: дата, традиції і цікаві факти  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травеньвсі новини дня
Політика
Світ
19.09.2023 509

Ердоган заявив, що Путін "прагне якнайшвидшого закінчення війни"

Російський диктатор Володимир Путін теж "прагне якнайшвидшого закінчення війни" проти України, але вона "триватиме ще довго".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана в інтерв'ю PBS.

Відповідаючи на запитання ведучої, Ердоган сказав, що "тільки лідери обох сторін зможуть сказати", коли закінчиться війна Росії проти України. Водночас він очікує, що війна триватиме ще "довгий час".

"Цілком очевидно, що ця війна триватиме довго. І на те, що війна закінчиться якомога швидше, ми б дуже сподівалися. І Путін насправді теж виступає за якнайшвидше припинення цієї війни", - сказав президент Туреччини.

Ердоган також заявив, що Росії "можна довіряти так само як і Заходу", згадавши водночас, що Захід нібито обдурив багаторічні сподівання Туреччини на її вступ до Євросоюзу.

"У мене немає причин їм (Росії - ред.) не довіряти. Росія надійна настільки ж, наскільки й Захід. Останні пів століття ми чекали на порозі ЄС. І зараз я довіряю Росії настільки ж, наскільки я довіряю Заходу", - зазначив він.

Президент Туреччини також не погодився із думкою, що Путіну не можна довіряти через вихід РФ із зернової угоди та вторгнення в Україну.

"Половина постачання природного газу (до Туреччини - ред.) приходить з Росії, а це означає, що у нас є солідарність. Ми спільно йдемо вперед і також співпрацюємо в галузі оборонної промисловості", - розповів Ердоган.

Він наголосив, що його політика, "наскільки це можливо, полягає у встановленні контактів із країнами всього світу на основі безпрограшного сценарію".

"Так само як у мене хороші відносини зі США, у мене будуть хороші відносини і з Росією", - додав турецький лідер.

Оценка материала:

5.00 / 1
Ердоган заявив, що Путін "прагне якнайшвидшого закінчення війни" 5.00 5 1
Політика / Світ
19.09.2023 509
Еще материалы раздела «Світ»