НОВИНИ ДНЯ: У президентських перегонах між Трампом та Гарріс немає явного лідера, - соцопитування  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вересня  Україні у вівторок прогнозують від 4° до 27° тепла  Якою буде погода в Україні 23 вересня: синоптикиня потішила прогнозомвсі новини дня
Політика
Європа
19.09.2023 410

Варшава не планує знімати заборону на експорт українського зерна, – речник уряду Польщі

Попри скаргу України в Світову організацію торгівлі, Польща не планує знімати заборону на експорт українського зерна.

Про це заявив речник уряду Польщі Пьотр Мюллер.

“Ми підтримуємо Україну проти нападу Росії. Це також питання нашої безпеки. (...) Але не може бути так, що коли наші економічні чи сільськогосподарські інтереси будуть під загрозою, ми якось відступимо від такого морального чи будь-якого іншого правового тиску. Ми зберігаємо свою позицію”, – сказав Пьотр Мюллер.

Водночас, політик Артур Дзямбор, котрий конкурує із Мюллером на виборах до Сейму, побоюється, що це ембарго врешті-решт може виявитися неефективним.

“Цей продукт все ще може дістатися до нас, але тільки обхідним шляхом. Ми лише перекрили український шлях”, – зазначив він.

Оценка материала:

5.00 / 2
Варшава не планує знімати заборону на експорт українського зерна, – речник уряду Польщі 5.00 5 2
Політика / Європа
19.09.2023 410
Еще материалы раздела «Європа»