<
НОВИНИ ДНЯ: Путін та Сі Цзіньпін намагаються "проштовхнути" свою ідею закінчення війни в Україні  На вихідних в Україні потеплішає, але в багатьох регіонах пройдуть дощі  Від 18 травня для чоловіків зміняться правила перетину кордону: без якого документа не випустять  Рейтинг банків: де найбільше грошей українців  Прогноз погоди на 18-19 травня: де можливі дощі Температура повітря підвищиться.  Мобілізація з 25 років: у ЗМІ підрахували, на скільки тисяч збільшиться військо України  Мобілізація транспорту в Україні: Кабмін готує "сюрприз" для бізнесу – нардепвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
20.09.2023 512

Чому італійці їдять макарони і не гладшають

Їсти макарони та залишатися стрункими – досвід італійців.

b886d63d4d5e8dd83d1b8c4c91af4e73_20.09.23

Італійці люблять пасту і залишаються стрункими

Українці полюбляють їсти макарони, які, як відомо, багаті на вуглеводи, споживання яких впливає на вагу й зовнішній вигляд. Проте італійці, споживаючи пасту щонайменше двічі на день, мають стрункий вигляд. Пише ТСН. 

Софі Лорен неодноразово казала: "Усім, що ви бачите, я зобов'язана пасті".

Проведене дослідження показало, що жителі Італії є однією з найстрункіших націй Європи. Ба більше, дослідження показало,  що саме вживання макаронів допомагає італійцям залишатися стрункими. Як це можливо? Ця італійська "магія" – зовсім не магія, а кілька простих правил, наслідувати які може кожен.

Зберігати стрункість італійцям допомагає поміркованість – вони не їдять до насичення. Їм достатньо однієї порції пасти. Вони їдять недоварені в нашому розумінні макарони, приготовлені al dente. Як прихильники середземноморської дієти, італійці споживають багато свіжих овочів, риби, морепродуктів разом з пастою, уникають червоного м’яса та продуктів перероблювання. Соуси, які італійці використовують для пасти, готуються з якісних інгредієнтів – помідорів, оливкової олії, різноманітних спецій. Під час їжі вони нікуди не поспішають.

Як їсти макарони і не гладшати

  • По-перше, потрібно вживати корисні макарони – з борошна твердих сортів, бажано з цільнозернового борошна, або житні чи гречані. Цільнозернові макарони містять багато корисних речовин, клітковину, яка покращує травлення і дозволяє довше відчувати ситість. Такі макарони допоможуть уникнути закрепів і проблем зі шлунком. Цей вид макаронів можна інколи вживати діабетикам, оскільки вони мають нижчий глікемічний індекс.
  • Їжте пасту меншими порціями – 200-250 г вареної пасти з додаванням риби, овочів, горіхів, якісної оливкової олії, морепродуктів. Споживайте будь-яку пасту з великою кількістю овочів.
  • Їжте макарони al dente – вживання переварених макаронних виробів призводить до раптового стрибка рівня глюкози в крові – голод швидко повертається.
  • Перед вживанням охолоджуйте пасту – прохолодні макарони матимуть менше калорій, ніж ті, які з'їли одразу після варіння, і їхній глікемічний індекс також буде нижчим. Хворі на цукровий діабет саме так найчастіше вживають пасту – охолоджують її в холодильнику і розігрівають перед вживанням.
  • Уникайте калорійних соусів – відмовтеся від вершків. Не використовуйте кетчуп і майонез.

Оценка материала:

5.00 / 1
Чому італійці їдять макарони і не гладшають 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
20.09.2023 512
Еще материалы раздела «Суспільство»