НОВИНИ ДНЯ: У Польщі нема переляку від Трампа: експерт пояснив сподівання Варшави  Виробники продуктів підняли ціни на 15%: що подорожчало найбільше  Погодні гойдалки: яких сюрпризів чекати українцям в останню неділю листопада  Навіть вдень буде мінус: синоптикиня попередила про похоладання 24 листопада   В Україні 24 листопада на сході та Закарпатті мокрий сніг, вдень до +2°  Сніг, але не всюди. Синоптики дали прогноз на 24 листопада в Україні  Синоптики погіршили прогноз погоди на вихідні: які регіони постраждають найбільшевсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
20.09.2023 456

Домашні оцінять: три рецепти кабачкової ікри на зиму

Існує чимало рецептів кабачкової ікри на зиму. Щоб не витрачати багато часу на приготування цієї смачної страви, зверніть увагу на прості ліниві рецепти. Нам особливо сподобався рецепт кабачкової ікри по-домашньому через м'ясорубку.

36a2b9de1581a2738819fe86446d0e5e_20.09.23

Кабачкова ікра — смачна закуска, яка завжди популярна на столах українців. До страви можна додавати різні компоненти (від часнику до томатної пасти), а потім насолоджуватися довгими зимовими вечорами. Кабачкову ікру можна подавати, як гарнір до інших страв, або просто смакувати з хлібом. Пише ТСН. 

Кабачкова ікра через м'ясорубку — рецепт на зиму

Для приготування цієї страви потрібна мінімальна кількість інгредієнтів, але вона виходить дуже смачною і соковитою. Зверніть увагу: консистенція ікри має нагадувати пюре, тому вибирайте найдрібнішу насадку на м'ясорубку.

Що потрібно взяти:

  • кабачки 4 кг;
  • цукор-пісок 10 ст. л;
  • сіль 2 ст. л;
  • олія 500 мл;
  • чорний мелений перець 2 ч. л;
  • часник 150 г;
  • оцет 9% 150 мл;
  • томатний соус 500 мл.

Процес приготування:

  1. Для кабачкової ікри краще підходять молоді кабачки, тоді вона вийде одноріднішою. Якщо овочі вже перестигли, спочатку почистіть шкірку і вийміть насіння. Потім кабачки помийте, витріть насухо, наріжте невеликими шматочками і пропустіть через м'ясорубку.
  2. До маси додайте цукор, сіль, олію та повільно перемішайте. Поставте на плиту. Тушкуйте на невеликому вогні близько години. Постійно помішуйте, щоб ікра не підгоріла.
  3. Додайте томатний соус, часник (теж пропустити через м'ясорубку), перець, оцет і ще тушкуйте близько 15-20 хвилин.
  4. Розкладіть гарячу ікру по стерилізованих банках і закатайте.

Кабачкова ікра на зиму — простий рецепт у пакетах для запікання

Цей спосіб приготування кабачкової ікри добрий тим, що вам не потрібно постійно стояти над плитою і слідкувати, щоб страва не пригоріла.

Що потрібно взяти:

  • кабачки 2,5 кг;
  • великі цибулини 4 шт.;
  • велика морква 4 шт.;
  • томатна паста 3 ст. л;
  • цукор 1 ст. л;
  • сіль 1 ст. л;
  • олія 50 мл;
  • оцет 9% 2 ст. л;
  • чорний перець 1 ч. л;
  • паприка 1 ч. л.

Процес приготування:

  1. Овочі почистіть, поріжте великими кубиками, розкладіть до пакетів для запікання (кожен овоч повинен бути окремо). Закріпіть пакети затискачами і зробіть зверху кілька проколів, щоб виходила пара. Поставте до розігрітої до 200 градусів духовки.
  2. Дістаньте запечені овочі, акуратно розірвіть пакети, злийте рідину, викладіть всі овочі до великої каструлі і доведіть блендером до однорідної консистенції.
  3. Поставте каструлю на середній вогонь, додайте олію, мелений перець, солодку паприку, цукор, сіль, томатну пасту й оцет (1 ст. л), протушкуйте до кипіння, зменште вогонь і варіть ще 20 хвилин. За 5 хвилин до готовності додайте ще 1 ст. л оцту.
  4. Розкладіть по стерилізованих банках і закатайте.

Як приготувати кабачкову ікру на зиму: суперлінивий рецепт у духовці

Що потрібно взяти:

  • кабачки 700-800 г;
  • червоні болгарські перці 2 шт.;
  • червона цибуля 1 шт.;
  • часник 5 зубчиків;
  • морква 2 шт.;
  • олія 3 ст. л;
  • сіль 1,5 ч. л;
  • солодкий соус чилі 1 ст. л;
  • томатна паста 1 ст. л з гіркою.

Процес приготування:

  1. Виберіть деко з високими бортиками. Викладіть нарізані кубиками кабачки, цибулю й перці. Моркву наріжте кружальцями. Додайте олію, часник (вичавлений), сіль і перець. Перемішайте.
  2. Поставте до заздалегідь розігрітої до 200 градусів духовки на режим конвенції на одну годину.
  3. Кожні 15 хвилин овочі потрібно перемішувати.
  4. Потім викладіть до чаші блендера, додайте солодкий соус чилі, томатну пасту і подрібніть.

Головна особливість цього рецепту полягає в тому, що кабачкова ікра одразу готова до вживання.

Оценка материала:

5.00 / 1
Домашні оцінять: три рецепти кабачкової ікри на зиму 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
20.09.2023 456
Еще материалы раздела «Суспільство»