<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні планують підвищити вимоги до проектної документації на будівництво: що змінюється  Фінансовий гороскоп на травень 2024 року  Супутникові знімки показали кількість бомбардувальників на російському аеродромі "Моздок"  Без опадів і тепло до +25: прогноз погоди в Україні на 1 травня  ПриватБанк обязали уплатить в бюджет рекордную сумму дивидендов  Збитки від шахраїв значно зросли: найпопулярніші схеми з платіжними картками  Ексклюзивний прогноз погоди на травень: чи можливі ще заморозки і чого очікувати на Великденьвсі новини дня
Політика
Україна
20.09.2023 724

У Росії злякались нових ударних дронів "ЗСУ": чим вони особливі

Стверджується, що начебто українські дрони-камікадзе можуть вибухати аж за годину після падіння завдяки встановленому на них таймеру.

b3fa1190eb4ea5c52c2a28b872817431_20.09.23

Росіяни заявили, що начебто ЗСУ почали запускати по території РФ ударні безпілотники з таймером самознищення. Тобто дрони вибухають через (до кількох годин) певний час після падіння, тобто зупинки двигуна. Пише ТСН. 

Про це повідомляють російські Телеграм-канали.

Пабліки заявляють, що російські сапери зараз проробляють версію з таймерами на безпілотниках, які активуються після зупинки двигуна. Це відбувається, якщо заряд БПЛА не здетонував під час падіння через збій систем, внаслідок роботи РЕБ або ППО. Снаряд дрона однаково вибухає, але пізніше. Відповідний таймер, який "вшитий" у "мозок" дрона, автоматично активується одразу після зупинки двигуна.

Атаки БПЛА по Росії з таймером самознищення

Росіяни стверджують, що на сьогодні відомо про щонайменше два можливі випадки самознищення "безпілотників ЗСУ" на території РФ. Обидві атаки були здійснені 17 вересня.

"Перший український БПЛА, який ніс на собі заряд, впав біля радгоспу у Воронезькій області. Коли його почали оглядати силовики, камікадзе вибухнув", – йдеться у повідомленні одного з пабліків.

Другий дрон був виведений з ладу військовими і впав, після чого він приблизно через 40 хв. самоліквідувався поряд з нафтобазою в місті Льгові Курської області.

За повідомленнями росіян, постраждалих не було.

До слова, напередодні президент України Володимир Зеленський прокоментував атаки по території Росії, наголосивши, що військові не застосовують зброю іноземних партнерів.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Росії злякались нових ударних дронів "ЗСУ": чим вони особливі 5.00 5 1
Політика / Україна
20.09.2023 724
Еще материалы раздела «Україна»