<
НОВИНИ ДНЯ: Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже зараз  Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталівсі новини дня
Політика
Україна
19.09.2023 280

Відключення електроенергії взимку - не факт, а ризик, - голова "Укренерго"

Відключення електропостачання - це не факт, а ризик, до якого всі в Україні мають бути готові, якщо Росія знову вдасться до енергетичного терору.

Про це заявив голова "Укренерго" Володимир Кудрицький, повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу компанії.

"Так, енергосистема не така надійна і з меншим запасом міцності, ніж була до прицільних ударів, але водночас, російський терор вже не стане несподіванкою і до нього готуються всі - і енергетики, і Сили оборони, і споживачі", - заявив керівник "Укренерго" на зустрічі з компаніями-членами Європейської бізнес асоціації (EBA).

За його словам, магістральна мережа "Укренерго" вже готова передавати зимові обсяги електроенергії. Наразі компанія працює над збільшенням резервних можливостей мережі, добудовою інженерного захисту та відпрацюванням різних сценаріїв реагування на ймовірні обстріли енергетичної інфраструктури Росією.

Кудрицький пояснив, що магістральні мережі були однією з найбільш постраждалих ланок енергосистеми після минулорічної ракетно-дронової кампанії Росії. Але залучені "Укренерго" майже 1 млрд доларів міжнародної допомоги дали можливість компанії провести ремонти і замовити необхідне обладнання.

Дещо інша ситуація з постраждалими електростанціями - керівник "Укренерго" нагадав, що всі великі ТЕС і ГЕС були пошкоджені російським терором проти цивільної інфраструктури. Деякі обʼєкти генерації потребують важких і тривалих ремонтів, але "Укренерго" сподівається, що план Міненерго щодо ремонтів на електростанціях буде виконаний до початку опалювального сезону.

Оценка материала:

5.00 / 1
Відключення електроенергії взимку - не факт, а ризик, - голова "Укренерго" 5.00 5 1
Політика / Україна
19.09.2023 280
Еще материалы раздела «Україна»